ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Αλληλεγγύη στην εξέγερση στις ΗΠΑ! Διαδηλώνουμε ενάντια στο ρατσισμό και την καταστολή παντού


Σε κάθε εξέγερση εκτός συνόρων, σε κάθε ανταπόδοση των υποτελών προς τους καταπιεστές τους, το ερώτημα επανέρχεται: Πώς στέκεται κανείς δίπλα τους όταν μπαίνει στην μέση η γεωγραφική απόσταση; Όταν υπάρχει αδυναμία για την ενσώματη παρουσία μας δίπλα στους Τούρκους αδερφούς μας της Ταξίμ, τις αδερφές μας στο κέντρο του Παρισίου και τα γαλλικά προάστια, στους Παλαιστίνιους και τις Παλαιστίνιες στην Λωρίδα της Γάζας, στις μεγάλες αναταραχές της Μέσης Ανατολής;

Ακόμα περισσότερο σήμερα, μέσα από ποια κανάλια θα βρει δρόμο να εκφραστεί η επιθυμία για αλληλεγγύη στους μαύρους και τις μαύρες της Αμερικής; Ίσως να αγνοούμε την πραγματικότητά τους, δεν ξέρουμε τι είναι να σε δολοφονούν για το χρώμα του δέρματός σου. 

Κάποια πράγματα όμως τα ξέρουμε καλά. Ξέρουμε τους δολοφόνους του Γρηγορόπουλου, του Φύσσα, του Λουκμάν, του Ζακ, του Εμπουκά και τόσων άλλων, και ξέρουμε ότι τους γέννησε η ίδια μηχανή, το κράτος και ο καπιταλισμός, που γέννησε τον δολοφόνο του Φλόυντ και τόσων άλλων. Ξέρουμε τι σημαίνουν οι κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, αστυνομική βία ενάντια σε διαδηλώσεις κι συγκεντρώσεις. Και ξέρουμε επίσης ότι τα αδέρφια μας στην Αμερική του ρεκόρ ανεργίας, στην πλειοψηφία τους παιδιά της ίδιας τάξης με εμάς, παλεύουν για τη ζωή τους, σήμερα στους δρόμους, όπως παλεύουμε και εμείς στους χώρους δουλειάς και τα πανεπιστήμια, τις πλατείες, τους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών.

Τις προηγούμενες μέρες μάς έδωσαν το σήμα, σε κάθε μητρόπολη, έξω από κάθε αστυνομικό τμήμα μέχρι και τον Λευκό Οίκο. Το κτήνος έχει πολλές καρδιές∙ όπου χτυπάνε, χτυπάμε και εμείς.

 

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους αδερφούς και αδερφές μας στην Αμερική!

Αγώνας για ελευθερία - ισότητα - δικαιοσύνη για τον George Floyd και όλα τα θύματα του ρατσιστικού κατασταλτικού κράτους στις ΗΠΑ και παντού!

 

 

Kαλούμε σε συγκέντρωση σε:
Θεσσαλονίκη, Τρίτη 2 Ιουνίου συγκέντρωση στις 7.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου
Αθήνα, Σύνταγμα Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 7.00 και πορεία στην
Αμερικάνικη Πρεσβεία.

 

 

Αναμέτρηση  – Ομάδα Κομμουνιστ(ρι)ων

Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Αριστερή Ανασύνθεση

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

Κρίση & Κριτική

Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
27/05/2020 - 19:52

Στον πυρήνα της ίδιας της πανδημίας είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός και η κυρίαρχη μορφή διαχείρισής του, ο νεοφιλελευθερισμός.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
19/02/2020 - 12:00

Μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.