ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Κάλεσμα σε σύσκεψη οργανώσεων, φορέων, αντιπολεμικών κινήσεων για την αμερικανική επιθετικότητα στο Ιράκ


Η πολεμική κλιμάκωση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, με τον βομβαρδισμό του Ιράκ και τη δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου, αποτελεί πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που ριψοκινδυνεύει μια χωρίς επιστροφή ανάφλεξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ανοίγοντας τις πύλες της κολάσεως για την περιοχή και τους λαούς του κόσμου. Μια ενδεχόμενη σύγκρουση με το Ιράν δύσκολα μπορεί να περιοριστεί σε μια περιφερειακή σύγκρουση, ενώ ο κίνδυνος χρήσης πυρηνικών και άλλων μη συμβατικών όπλων προβάλλει ως εφιαλτικό σενάριο. 

Μέσα σε όλη αυτή την έξαρση της αμερικανικής επιθετικότητας, η ολοένα εντεινόμενη πρόσδεση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με την πρόσφατη υπογραφή του East Med με το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ, την εξάπλωση των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, την τοποθέτηση πυρηνικών στον Άραξο και την αναβάθμιση της Σούδας σε βάση που οι Αμερικανοί «σταυροφόροι» θα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν χωρίς καμία τυπική έγκριση (ακόμα και για εγκατάσταση πυρηνικών όπλων), αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια και την ειρήνη του λαού μας και των λαών της περιοχής.
Με το παραπάνω σκεπτικό και θεωρώντας επιτακτική την ύπαρξη ενωτικών αντιπολεμικών πρωτοβουλιών καταδίκης των ιμπεριαλιστικών τυχοδιωκτισμών, ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός  Κινηματικός Συντονισμός (ΠΑΚΣ) καλεί την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της Πανελλαδικής Ανεξάρτητης Ταξικής Κίνησης (Βερατζέρου 13, 5ος όροφος), σε ανοιχτή σύσκεψη οργανώσεων, φορέων και αντιπολεμικών κινήσεων, με πρόταση την εκπόνηση ενός κοινού ψηφίσματος που να επιχειρηθεί από κοινού να περάσει από Γ.Σ. και Δ.Σ. μαζικών φορέων (εργατικών σωματείων, ομοσπονδιών, φοιτητικών συλλόγων κτλ.) με παράλληλο σχεδιασμό για διαδήλωση μέσα στη βδομάδα με κέντρο το «Κάτω τα χέρια από Ιράκ-Ιράν, έξω οι ΗΠΑ απ’ τη Μέση Ανατολή».

πηγή: antipolemikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
27/05/2020 - 19:52

Στον πυρήνα της ίδιας της πανδημίας είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός και η κυρίαρχη μορφή διαχείρισής του, ο νεοφιλελευθερισμός.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
19/02/2020 - 12:00

Μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.