ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ |
Σάβ, 07/05/2016 - 13:54

Για το κόμμα και την επαναστατική πολιτική μετά τον Μάη του '68


Ετοιμάζεται από τις εκδόσεις Εκτός Γραμμής

 

Lucio Magri & Rossana Rossanda

Για το κόμμα και την επαναστατική πολιτική μετά τον Μάη του '68

 

Μετάφραση: Γιώργος Σουβλής

Πρόλογος: Παναγιώτης Σωτήρης

Σειρά: Πολιτική

 

Πρόκειται για συλλογή μερικών από τα σημαντικότερα κείμενα που έγραψαν οι δύο σπουδαίοι Ιταλοί θεωρητικοί και ηγέτες της περίφημης οργάνωσης Il Manifesto, ο Λούτσιο Μάγκρι και η Ροσσάνα Ροσσάντα. Η οργάνωση συγκροτήθηκε και έδρασε με προμετωπίδα την ομώνυμη εφημερίδα, μετά την αποχώρηση αγωνιστών και αγωνιστριών από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, στη δεκαετία του 1960. Τα κείμενα της συλλογής, τα οποία είχαν την ευγένεια να μας παραχωρήσουν η Λουτσιάνα Καστελλίνα και η ίδια η Ροσσάνα Ροσσάντα, ήταν αρχικά δημοσιευμένα στην εφημερίδα Il Manifesto ή στις σημαντικές κλασικές μαρξιστικές επιθεωρήσεις New Left Review και Socialist Register· πραγματεύονται τη μαρξιστική θεωρία του κόμματος και της επανάστασης, τη σχέση κόμματος και τάξης, τον μαρξισμό του Μάο, τον ιταλικό κομμουνισμό της δεκαετίας του ’60 και την Άνοιξη της Πράγας, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο που διαμορφώνεται από τον Μάη του ’68. Τη μετάφραση των πρωτότυπων κειμένων από την ιταλική ή αγγλική γλώσσα θα κάνει ο Γιώργος Σουβλής, ενώ η έκδοση θα πλαισιωθεί με πρόλογο του Παναγιώτη Σωτήρη για τον Ιταλικό Μάη του ’68, την ιδιαιτερότητα και τη σημασία του, και με τη νεκρολογία του Πέρρυ Άντερσον για τον Λούτσιο Μάγκρι.

 

Οι εκδόσεις Εκτός Γραμμής είναι ένα μη κερδοσκοπικό, πολιτικό και θεωρητικό εγχείρημα στον χώρο του βιβλίου. Την ευθύνη λειτουργίας τους έχει εκδοτική ομάδα και οι αποφάσεις για την κατεύθυνση και το πρόγραμμα λαμβάνονται συλλογικά. Στόχος μας, η έκδοση βιβλίων χρήσιμων στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, για τη σύγχρονη πολιτική, θεωρητική, ιστορική και πολιτιστική αναζήτηση και δράση των καταπιεσμένων τάξεων και της Αριστεράς. Προσδοκία μας, οι εκδόσεις Εκτός Γραμμής να βρουν νέες και νέους συνοδοιπόρους αποτελώντας βήμα για τη νέα γενιά, και να συμβάλουν στην προσέγγιση των μεγάλων ερωτημάτων των καιρών μας.

 

εκδόσεις Εκτός Γραμμής
Στρατηγοπούλου 7, 11 472, Αθήνα
τηλ. / fax: 210 6451975
κιν.: 6944182975
διανομή: 6955814624
e: [email protected]
f: /EktosGrammis
t: @ektos_grammis
www.ektosgrammis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

BLOG|
27/12/2019 - 12:54

Ένα σημαντικό αδημοσίευτο χειρόγραφο του Λουί Αλτουσέρ από τη δεκαετία του 1970 κυκλοφορεί στα ελληνικά και υπόσχεται μια μύηση στη φιλοσοφία για τους μη φιλοσόφους

BLOG|
31/03/2018 - 13:10

Οι εκδόσεις Εκτός Γραμμής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έκδοση δύο σημαντικών νέων βιβλίων.

BLOG|
31/05/2018 - 14:52

Henri Lefebvre, Μάης ’68: Η εισβολή της Ναντέρ στο προσκήνιο

BLOG|
01/04/2017 - 14:22

Ανάμεσα στον Λένιν και την κατεστημένη φιλοσοφία υπάρχει μια κυριολεκτικά αφόρητη σχέση: εκείνη η οποία αγγίζει την κρατούσα φιλοσοφία στο ευαίσθητο σημείο του απωθημένου της, την πολιτική.