ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


BLOG |
Σάβ, 31/03/2018 - 13:10

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Εκτός Γραμμής


Οι εκδόσεις Εκτός Γραμμής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έκδοση δύο σημαντικών νέων βιβλίων.

Το πρώτο, υπό τον τίτλο Το υπόγειο ρεύμα του υλισμού της συνάντησης, το οποίο θα κυκλοφορήσει τις αμέσως επόμενες μέρες, συνιστά το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Θεωρία | Αλτουσέρ» των εκδόσεων Εκτός Γραμμής. Πρόκειται για μια συλλογή τεσσάρων κειμένων του Γάλλου φιλοσόφου από τη δεκαετία του 1980, που πρωτοεκδόθηκαν λίγα χρόνια μετά τον θάνατό του και αποτέλεσαν ώς τις μέρες μας τα βασικά κείμενα από τα οποία αντλήθηκε η προβληματική της συνάντησης, εκείνη που θεωρήθηκε χαρακτηριστική του «ύστερου» Αλτουσέρ, τροφοδοτώντας πλήθος συζητήσεις για το έργο του. Ανάμεσα στα κείμενα του τόμου, το ομώνυμο, το οποίο μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Το δεύτερο, από τη σειρά «Πολιτική», υπό τον τίτλο Οι μπολσεβίκοι στην εξουσία. Πολιτική πρακτική και θεωρία της μετάβασης, είναι ένα δοκίμιο του Γάλλου μαρξιστή κοινωνιολόγου Ρομπέρ Λινάρ, που αφορά την πολυτάραχη διαδικασία της σοσιαλιστικής μετάβασης στη Σοβιετική Ένωση και εξετάζει ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά της περιόδου της ΝΕΠ. Το κείμενο, γραμμένο το 1966, αποτελεί μια εξαιρετική συμβολή στη μαρξιστική θεωρία της μετάβασης από έναν σημαντικό θεωρητικό της.

 

εκδόσεις Εκτός Γραμμής

Μάρτιος 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

BLOG|
27/12/2019 - 12:54

Ένα σημαντικό αδημοσίευτο χειρόγραφο του Λουί Αλτουσέρ από τη δεκαετία του 1970 κυκλοφορεί στα ελληνικά και υπόσχεται μια μύηση στη φιλοσοφία για τους μη φιλοσόφους

BLOG|
31/03/2018 - 13:10

Οι εκδόσεις Εκτός Γραμμής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έκδοση δύο σημαντικών νέων βιβλίων.

BLOG|
31/05/2018 - 14:52

Henri Lefebvre, Μάης ’68: Η εισβολή της Ναντέρ στο προσκήνιο

BLOG|
01/04/2017 - 14:22

Ανάμεσα στον Λένιν και την κατεστημένη φιλοσοφία υπάρχει μια κυριολεκτικά αφόρητη σχέση: εκείνη η οποία αγγίζει την κρατούσα φιλοσοφία στο ευαίσθητο σημείο του απωθημένου της, την πολιτική.