ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Henri Lefebvre

Η εισβολή του Μάη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ |
Σάβ, 07/05/2016 - 13:48

Η μονοδιάστατη γυναίκα


Ετοιμάζεται από τις εκδόσεις Εκτός Γραμμής:

 

Nina Power

Η μονοδιάστατη γυναίκα

 

Μετάφραση: Αφροδίτη Χριστοδουλάκου

Πρόλογος: Πρόλογος της Nina Power στην Ελληνική έκδοση

Σειρά: Πολιτική | Φύλο

 

Η Νίνα Πάουερ, παραφράζοντας το περίφημο έργο του Γερμανού φιλοσόφου Χέρμπερτ Μαρκούζε, επιχειρεί με το δοκίμιό της να στηλιτεύσει τον νεοφιλελεύθερο «φεμινισμό» που φαίνεται σήμερα επικρατεί ενσωματώνοντας και διαστρεβλώνοντας κρίσιμα στοιχεία της φεμινιστικής κληρονομίας. Η Αγγλίδα πανεπιστημιακός και ακτιβίστρια, γνωστή για την πολιτική της δράση υπέρ των δικαιωμάτων διδασκόντων και φοιτητών και για την έμπρακτη αλληλεγγύη της στις νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, βάζοντας στο επίκεντρο της έρευνάς της έννοιες όπως η εργασία, ο πολιτισμός και η σεξουαλικότητα, στοχεύει στην αναζωπύρωση του οράματος για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης φεμινιστικής πολιτικής σκέψης και πρακτικής, ικανής να αποτελέσει ξανά τον καταλύτη ριζοσπαστικών κοινωνικών μετασχηματισμών. Το βιβλίο, που προκάλεσε σημαντικές συζητήσεις στους φεμινιστικούς και ριζοσπαστικούς κύκλους ιδιαίτερα στην Αγγλία και στις ΗΠΑ, εκδόθηκε πρώτη φορά στα αγγλικά το 2009. Την ελληνική έκδοση θα συνοδεύσει ειδικός πρόλογος της συγγραφέως.

 

Οι εκδόσεις Εκτός Γραμμής είναι ένα μη κερδοσκοπικό, πολιτικό και θεωρητικό εγχείρημα στον χώρο του βιβλίου. Την ευθύνη λειτουργίας τους έχει εκδοτική ομάδα και οι αποφάσεις για την κατεύθυνση και το πρόγραμμα λαμβάνονται συλλογικά. Στόχος μας, η έκδοση βιβλίων χρήσιμων στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, για τη σύγχρονη πολιτική, θεωρητική, ιστορική και πολιτιστική αναζήτηση και δράση των καταπιεσμένων τάξεων και της Αριστεράς. Προσδοκία μας, οι εκδόσεις Εκτός Γραμμής να βρουν νέες και νέους συνοδοιπόρους αποτελώντας βήμα για τη νέα γενιά, και να συμβάλουν στην προσέγγιση των μεγάλων ερωτημάτων των καιρών μας.

 

εκδόσεις Εκτός Γραμμής
Στρατηγοπούλου 7, 11 472, Αθήνα
τηλ. / fax: 210 6451975
κιν.: 6944182975
διανομή: 6955814624
e: [email protected]
f: /EktosGrammis
t: @ektos_grammis
www.ektosgrammis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

BLOG|
27/12/2019 - 12:54

Ένα σημαντικό αδημοσίευτο χειρόγραφο του Λουί Αλτουσέρ από τη δεκαετία του 1970 κυκλοφορεί στα ελληνικά και υπόσχεται μια μύηση στη φιλοσοφία για τους μη φιλοσόφους

BLOG|
31/03/2018 - 13:10

Οι εκδόσεις Εκτός Γραμμής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έκδοση δύο σημαντικών νέων βιβλίων.

BLOG|
28/03/2017 - 17:20

Ο Αλτουσέρ ανατρέχει στις φιλοσοφικές παρεμβάσεις του Λένιν για να υποστηρίξει ότι ο μαρξισμός δεν είναι μια νέα φιλοσοφία αλλά μια νέα πρακτική της φιλοσοφίας.

BLOG|
16/12/2021 - 15:57

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίουπου διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».