ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ |
Σάβ, 10/08/2019 - 13:14

Camping RadiKal 2019: Βουτάμε στα βαθιά, να βρούμε άλλο δρόμο!


Ξε-φεύγουμε για διακοπές;

Έφτασε και πάλι το καλοκαίρι, δίνοντάς μας μια ευκαιρία να αποφορτιστούμε από το άγχος της καθημερινής επιβίωσης που αποτελεί κανονικότητα τα τελευταία χρόνια για τον λαό και την νεολαία ειδικότερα. Στο πλαίσιο μιας ολοένα και πιο πιεστικής καθημερινότητας, σε ότι αφορά τις σπουδές μας αλλά και γενικότερα, ο ελεύθερος χρόνος του καλοκαιριού διαρκώς συρρικνώνεται, ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Πριν καλά-καλά αφήσουμε πίσω μας τα έδρανα της εαρινής εξεταστικής για την παραλία, έρχεται ο Σεπτέμβρης. Για πολλούς/ές από εμάς δε, ακόμα και το καλοκαίρι δεν είναι ευκαιρία για ξεκούραση και αναψυχή. Θα βρούμε δουλειά για τη σεζόν; Και αν ναι, θα καταφέρουμε να στριμώξουμε τον «δικό μας» χρόνο ανάμεσα στη δουλειά και τοδιάβασμα; Πώς θα τον αξιοποιήσουμε;

Όλα αυτά καταλήγουν στο ότι η περίοδος των διακοπών είναι πλέον απλώς μια ευκαιρία να «μαζέψουμε τα κομμάτια μας» για να την παλέψουμε από το φθινόπωρο. Τελικά, «ο δικός μας χρόνος» θυμίζει όλο και πιο πολύ την καθημερινότητα: Άγχος να διαλέξουμε προορισμό που να είναι «in», άγχος να κλείσουμε από νωρίς που θα μείνουμε, άγχος να περιηγηθούμε σε όλες τις δημοφιλείς τοποθεσίες. Το κυρίαρχο πρότυπο διακοπών μάς θέλει να ονειρευόμαστε πανάκριβα τουριστικά θέρετρα, το ίδιο ασφυκτικά και αποξενωμένα με την πόλη μας, όπου θα πρέπει να πληρώνουμε κυριολεκτικά ακόμα και για μια θέση στον ήλιο. Πριν το καταλάβουμε, επιστρέφουμε
το ίδιο κουρασμένοι όσο φύγαμε.

 

Φέτος στις διακοπές, χτίζουμε μια άλλη καθημερινότητα!

Από τις 5 μέχρι τις 11 Αυγούστου, στο κάμπινγκ «Πανόραμα» στην πανέμορφη Πρέβεζα, διεκδικούμε όχι άλλο ένα, αλλά ένα άλλο πρότυπο διακοπών, με πυξίδα την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, την συλλογικότητα και το μεράκι μας. Διαμορφώνουμε ένα συλλογικό εγχείρημα για οικονομικές και εναλλακτικές διακοπές για όλους/ές.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι 7 μέρες με συναυλίες, προβολές, θεατρικές παραστάσεις, τουρνουά, workshops, και πλούσιες εκδηλώσεις και συζητήσεις. Για τέταρτη χρονιά, συνεχίζουμε το εγχείρημα του RadiKal, προτάσσοντας την δημιουργικότητα, την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη και στις διακοπές μας. Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο και νέα που επιμένουν να μην εφησυχάζουν μέσα στην κανονικότητα, που σε πείσμα των καιρών θέλουν να δουν τα πράγματα να πηγαίνουν αλλιώς.

Μέσα από συλλογικές κουζίνες, μπαρ, χώρους εκδηλώσεων και συζητήσεων, λειτουργία βιβλιοπωλείου (με βιβλία ιστορικού, πολιτικού, φιλοσοφικού και λογοτεχνικού περιεχομένου) προσπαθούμε να προτείνουμε ένα διαφορετικό τρόπο οργάνωσης της καθημερινότητάς μας, των κοινωνικών μας σχέσεων, της ψυχαγωγίας μας, ενάντια στον κυρίαρχο. Ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα πεδίο συζήτησης και προβληματισμού, στο οποίο διαφορετικές προσεγγίσεις και τρόποι σκέψης θα προσπαθήσουν να μάθουν ο ένας από τον άλλο.

 

Χτίζοντας μια διαφορετική καθημερινότητα, ζωντανεύουμε εικόνες του μέλλοντος που ονειρευόμαστε!

Είναι στο χέρι μας, σε πείσμα των καιρών, να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε την συλλογική διέξοδο, κόντρα στην αποδοχή των «αδιεξόδων» της εποχής μας. Με προβληματισμό για τις εξελίξεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, με έμπνευση από τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν όλη τη χρονιά στις σχολές, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές αλλά και συνολικά στην κοινωνία, κάνουμε το πρώτο βήμα για να ξεπεράσουμε την αμηχανία που επικρατεί.

Αναζητούμε το νήμα για μια νέα αριστερά, ικανή να ανταποκριθεί στα καθήκοντα και τις προκλήσεις που μας επιβάλλουν οι καιροί. Προσπαθούμε να ψηλαφίσουμε ένα άλλο μονοπάτι, να χαράξουμε δρόμους συλλογικής ελευθερίας, κοινωνικής χειραφέτησης, ριζοσπαστικοποίησης της καθημερινής μας πρακτικής.

 

Δεν συμβιβαζόμαστε στα καθιερωμένα, βουτάμε στα βαθιά για να βρούμε άλλο δρόμο!

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα πολιτική & πολιτιστικών εκδηλώσεων του camping RadiKal 2019

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 7 Αυγούστου

Stand up comedy με τον Άγγελο Σπηλιόπουλο και τον Γιάννη Ρούσσο

 

Παρασκευή 9 Αυγούστου

Συναυλίες: Mr Boogie Prince // The BalGuns (Balkan,Progressive,Reggae,Jazz,Fusion)

 

Σάββατο 10 Αυγούστου

Τρίο Ματσαράγκα (ρεμπέτικα)

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τον Γιώργο Μάνθο (ακορντεόν / φωνή), τον Βαγγέλη Παπαπέτρο (κλαρίνο / φωνή), τον Όθωνα Παπαδόπουλο (κιθάρα / φωνή) και τον Φάνη Μάνθο (κρουστά)

 

Δείτε εδώ το event των συναυλιών

 

Επικοινωνήστε μαζί μας:

facebook event: https://www.facebook.com/events/894204617588339/

facebook page: @campradikal

twitter: @radiKal_camp

instagram: Camping_RadiKal

email: [email protected]

wordpress: radikalcamp.wordpress.com

τηλέφωνα επικοινωνίας: Αθήνα: 6934979212 / Πάτρα: 6950003746 / Θεσσαλονίκη: 6944248365 / Ξάνθη 6936010806

 

Το camping RadiKal 2019 διοργανώνεται από νέους/ες της Αριστερής Ανασύνθεσης & ανένταχτους/ες αγωνιστές με διάθεση ανασύνθεσης και συσπείρωσης δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
29/06/2022 - 19:45

Το Εκτός Γραμμής ξεκινάει το δεύτερο δικό του ταξίδι, αυτή τη φορά από την οδό Ασκληπιού.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.