ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑ |
Πέμ, 21/06/2018 - 10:44

Δεύτερο Θερινό Βιβλιοστάσιο: Μια τετραήμερη αυτοοργανωμένη γιορτή για το βιβλίο


Οι εκδόσεις Εκτός Γραμμής συναντιούνται ξανά με πολλά ακόμα ξεχωριστά εκδοτικά εγχειρήματα και δίνουν ραντεβού με όλους και όλες εσάς στο Θερινό Βιβλιοστάσιο 2018. Για ένα τετραήμερο ο χώρος του Μουσείου Πολιτικών Εξορίστων του Άη Στράτη θα γεμίσει με καλά βιβλία, μουσικές, συζητήσεις. Εκεί θα βρείτε κι εμάς, παρέα με τις δικές μας συμβολές, τις ήδη γνωστές, αλλά και τις μόλις φερμένες από το τυπογραφείο! Σας περιμένουμε λοιπόν για να συναντηθούμε ή να ξαναβρεθούμε, να βυθιστούμε στη σκέψη υλιστών φιλοσόφων, στις περιπέτειες μυθιστορηματικών ηρωίδων, στις διακλαδώσεις της ιστορίας και σε υπαινικτικούς στίχους. Για να εφοδιαστούμε και να κάνουμε τελικά τα καλύτερα ταξίδια του καλοκαιριού!

  

º

  

ΘΕΡΙΝΟ ΒΙΒΛ­­ΙΟΣΤΑΣΙΟ 2018

   

21-24 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων του Αη Στράτη [Αγίων Ασωμάτων 31, Αθήνα]

Ώρες λειτουργίας: 18:00-23:00

   

º

   

Σε τούτη τη γιορτή είστε όλοι καλεσμένοι!

Μετά την απόλυτη επιτυχία του περυσινού εγχειρήματος, του πρώτου Θερινού Βιβλιοστάσιου, και σε πείσμα των χαλεπών καιρών, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε για δεύτερη φορά μια γιορτή για το βιβλίο που αγαπάμε και υπηρετούμε με μεράκι και θυσίες.

Έτσι, φέτος που η Αθήνα κηρύχθηκε «Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου 2018» αποφασίσαμε να δώσουμε ιδιαίτερο νόημα στο εγχείρημα, διοργανώνοντας το «ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΡΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΣΙΟ - 2018», στον όμορφο κήπο του Μουσείου Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη στον Κεραμεικό.

Εκεί θα παρουσιάσουμε όλοι τα βιβλία μας, βιβλία ιδιαίτερα και ανορθόδοξα, πέρα από τη λογοτεχνία του συρμού, βιβλία με ιστορίες ανείπωτες, βιβλία τολμηρά, χωρίς ημερομηνία λήξης.

Ταυτόχρονα, θέλουμε να δώσουμε το στίγμα ενός άλλου πολιτισμού, ενός άλλου «ήθους» που προκρίνει την αυτοοργάνωση, τη συνεργασία, τη συμπόρευση, την αμφισβήτηση, την αντίσταση, τη δημιουργία και την αλληλεγγύη.

Έτσι, επιθυμούμε το «Θερινό Βιβλιοστάσιο 2018» να γίνει χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων και καλλιέργειας μιας νέας σχέσης με τον αναγνώστη.

Πιστεύουμε αυτή η συνεργασία μας να συνεχιστεί και να διευρυνθεί σε ακόμη περισσότερα επίπεδα, ώστε να γίνει το ξεκίνημα για μια νέα άνθηση της «εκτός των τειχών» βιβλιοπαραγωγής.

Το «ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΡΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΣΙΟ - 2018» είναι ένα αυτοοργανωμένο γεγονός, μια όαση βιβλίων και ιδεών στην καρδιά του καλοκαιριού.

  

  

Από ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ έως ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΟΡΙΣΤΩΝ ΑΗ ΣΤΡΑΤΗ

ΑΓΙΩΝ ΑΣΩΜΑΤΩΝ 31, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, ΑΘΗΝΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00-23:00

  

    

Σας περιμένουμε!

  

    

Κατά τη διάρκεια του Θερινού Βιβλιοστάσιου, θα γεμίσουν τον χώρο με ambient ήχους οι Kyrsck Collective (Live performance in ambient soundscapes set), Dj Raman (Zero Level Environmental sound), Dj War (A voyage into the mystical sounds of ambient), Τάσος Σαγρής και Who does (ποιητική performance και Live post classical romanticism) & Dj Junior X (Ambient environments and myths)

   

  

Περισσότερες πληροφορίες

email: [email protected]

blog: vivliostasiosympraxi.blogspot.com

facebook: facebook.com/vivliostasio

   

   

   

Συμμετέχουν οι εκδόσεις

   

Ακυβέρνητες Πολιτείες, Αλφειός, Απρόβλεπτες, Ασίνη, Α/συνέχεια, Βαβέλ, Βιβλιοπέλαγος, Διάδοση, Διεθνής Βιβλιοθήκη, Εκδόσεις των Συναδέλφων, Εκτός Γραμμής, Έρασμος, Εργατική Πάλη, Έρμα, Εύμαρος, Θράκα, Ισνάφι, Κενότητα, Κοροντζής, Κουρσάλ, Μάγμα, Πανοπτικόν, Σαιξπηρικόν, Σοφίτα, Τυφλόμυγα, Υπερσιβηρικός, Φαρφουλάς, Angelus Novus, Bibliotheque, Futura, Opportuna, Red n’Noir, RedMarks

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
29/06/2022 - 19:45

Το Εκτός Γραμμής ξεκινάει το δεύτερο δικό του ταξίδι, αυτή τη φορά από την οδό Ασκληπιού.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.