ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑ |
Παρ, 20/04/2018 - 11:48

Διαβάζουμε στα Εξάρχεια


Τα βιβλία είναι ένας κόσμος μοναδικός. Είναι ένα μέσο για να μάθεις, να ψυχαγωγηθείς, να ταξιδέψεις, να ξεχαστείς, να μιλήσεις, να νιώσεις… Παρόλη την  αυξανόμενη χρήση του υπολογιστή, των e-books κ.ά. θα έλεγε κανείς ότι το βιβλίο αντιστέκεται σθεναρά και οι αναγνώστες του δεν το εγκαταλείπουν. Στο δε χώρο του παιδικού βιβλίου θα μπορούσε κανείς να περιγράψει αυτό που συμβαίνει ως έκρηξη! Έκρηξη χρωμάτων και λέξεων που έχουν ξεφύγει κατά πολύ από τα βιβλία με στόχο το «ηθικό δίδαγμα» και τους «καλούς τρόπους» και αποτελούν πραγματική ψυχαγωγία για παιδιά κάθε ηλικίας. Η ηλικία του αναγνωστικού κοινού έχει πέσει κατά πολύ ενώ οι παιδικές βιβλιοθήκες μεγαλώνουν, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης, αλλά και αφορμή για συζήτηση σε θέματα ιστορίας, επιστήμης, καθημερινής ζωής σε μικρούς και μεγάλους. Οι δε νέοι συγγραφείς και εικονογράφοι δεν είναι κάποια άυλα πρόσωπα που απλώς μπορείς να δεις την υπογραφή τους στο εξώφυλλο του βιβλίου. Είναι άνθρωποι που ξεχύνονται σε βιβλιοπωλεία, αίθουσες εκδηλώσεων, σχολεία, προκειμένου να παρουσιάσουν στους μικρούς τους φίλους το έργο τους, να μιλήσουν μαζί τους, να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν τις ιδέες και τις εικόνες τους πραγματικότητα σε μια νέα κόλλα χαρτί, σε μια κατασκευή, σε έναν πλούσιο διάλογο. Και κάπως έτσι χτίζεται μια αγάπη με γερά θεμέλια που μάλλον δεν θα σβήσει ποτέ.

 

Με αφορμή όλα τα παραπάνω το blog «Κάθε μέρα γονείς», που πια αρχίζει να παίρνει τα χαρακτηριστικά δημιουργικής ομάδας γονιών, αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά από βιβλιοπαρουσιάσεις-αναγνώσεις αγαπημένων βιβλίων, ξεκινώντας από την γειτονιά των Εξαρχείων και κάνοντας σχέδια και για άλλα μέρη. Ένας αθλητικός σύλλογος, μια λέσχη που φιλοξενεί πολιτικές εκδηλώσεις και εκδόσεις, ένα πάρκο, ένας δρόμος κ.λπ. θα προσπαθήσουν να μεταμορφωθούν σε χώρους δημιουργικής ανάγνωσης παιδικών βιβλίων και να αναμετρηθούν με την πρόκληση να αλλάξουν χαρακτήρα για λίγες ώρες. Ξεκινήσαμε το Μάρτη από τον Α.Σ. Αετό Εξαρχείων.

 

Συνεχίζουμε στις 6 Μαΐου, ώρα 11:00 π.μ., στην Πολιτική-Πολιτιστική Λέσχη «Εκτός Γραμμής» και προχωράμε…. Σας περιμένουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
27/05/2020 - 19:52

Στον πυρήνα της ίδιας της πανδημίας είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός και η κυρίαρχη μορφή διαχείρισής του, ο νεοφιλελευθερισμός.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
19/02/2020 - 12:00

Μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.