ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΤΡΑ |
Σάβ, 01/10/2016 - 12:42

Εκδήλωση: «Λαϊκή αλληλεγγύη στην προσφυγική κρίση: το εγχείρημα του City Plaza»


Τα τελευταία πέντε χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας κλιμάκωσης των συρράξεων που διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή, με αποκορύφωμα τον πόλεμο στην Συρία. Ένας πόλεμος που εκτός από το αιματοκύλισμα του Συριακού λάου έχει οδηγήσει σε μια από τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές της σύγχρονης ιστορίας. Μονόδρομος για εμάς είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες σε μια προσπάθεια να απαντήσουμε στο σήμερα σε ένα υπαρκτό ζήτημα υπό το πρίσμα μια αριστερής, ριζοσπαστικής, εναλλακτικής αφήγησης. Εκτός από τα πολιτικά αιτήματα για ταξιδιωτικά έγγραφα και γενικότερα ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων από χώρα σε χώρα, υπάρχει και η ανάγκη να βρουν αυτοί οι άνθρωποι στέγη και να προσπαθήσουν να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία. Κάπως έτσι γεννήθηκε και το City Plaza, το οποίο έδωσε αρχικά στέγη και στη συνέχεια πολλά περισσότερα σε εκατοντάδες πρόσφυγες, ανάμεσα τους οικογένειες και μικρά παιδιά. Με αφορμή αυτό το εγχείρημα, συζητάμε, ανταλλάσουμε εμπειρίες σε μια εκδήλωση που έχει να μας πει πολλά και να μας διδάξει ακόμα περισσότερα.

 

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, 6 μ.μ. στην Πολιτική-Πολιστιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής Πάτρας.

 

Θα μιλήσουν:

Θωμάς Μάνθιος, αλληλέγγυος City Plaza

Αναστασία Χριστοφοράτου, Λέσχη Εκτός Γραμμής Πάτρας

 

Δείτε εδώ την εκδήλωση στο facebook.

 

Στον χώρο της Λέσχης θα γίνεται συλλογή ειδών ανάγκης για τις δομές αλληλεγγύης (τρόφιμα, βρεφικά, σχολικά και ρούχα). Καλούμε όλες και όλους να βοηθήσουν!

 

Πολιτική-Πολιστιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής Πάτρας

Τριών Ναυάρχων 9, Πάτρα

e: [email protected]

f: /ektosgrammispatras

www.ektosgrammis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΔΙΕΘΝΗ|
21/10/2019 - 22:24

Παρότι η κυβέρνηση του Νικόλας Μαδούρο έχει κάνει μέχρι τώρα 21 αυξήσεις μισθών, αναμφισβήτητα ο μισθός δεν αντιστοιχεί στην αξία των αγαθών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
24/01/2019 - 09:12

Ενάντια στη ΝΑΤΟϊκή συμφωνία των Πρεσπών, την υποταγή της κυβέρνησης στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό σε κάθε χώρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
21/01/2019 - 22:14

Η συμφωνία έγινε γιατί αυτό απαιτούν τα αμερικανικά συμφέροντα στη γειτονιά μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
09/01/2019 - 09:09

Την εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να υποδεχτεί η κυβέρνηση Τσίπρα.