ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Εκδήλωση: «Σοκάροντας το αμερικάνικο κατεστημένο: Οι ΗΠΑ στην εποχή της οργής»


Οι φετινές προκριματικές εκλογές στις ΗΠΑ κατάφεραν να αποτελέσουν πεδίο ανατροπών. Παρά τις τεράστιες διαφορές τους, τόσο ο Μπέρνι Σάντερς όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ δραστηριοποιήθηκαν ανεξάρτητα από ένα κατεστημένο που θέλει μέσω του μηχανισμού της χρηματοδότησης να ελέγχει τις υποψηφιότητες. Και εάν η περίπτωση του Τραμπ, που στηρίζεται στην δική του τεράστια περιουσία, παραπέμπει στο συνδυασμό ακραίου νεοφιλελευθερισμού και λαϊκισμού που αγγίζει τμήματα της ρεπουμπλικάνικής εκλογικής βάσης, η περίπτωση Σάντερς είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή καθώς για πρώτη φορά ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, που αγγίζει ανοιχτές πληγές όπως το σπουδαστικό χρέος, διαμορφώνει μια εκπληκτική σε δυναμισμό και γείωση στη νεολαία καμπάνια. Τι σηματοδοτούν όλα αυτά για τις δυναμικές στην αμερικανική κοινωνία 8 χρόνια μετά την οικονομική και κρίση και 5 χρόνια μετά το Occupy; Πώς τοποθετούνται τα διαφορετικά κοινωνικά μπλοκ; Σε ποιο βαθμό θα επηρεάσει τα πράγματα η ψήφος των μειονοτήτων; Τι γίνεται με την αμερικανική νεολαία; Θα αμφισβητηθεί η «ορθοδοξία» του αυτοκρατορικού ένοπλου παρεμβατισμού; Θα ανοίξει άραγε ο δρόμος για να μιλάμε ξανά για αμερικανική Αριστερά;

 

Μετά από μια περίοδο απουσίας λόγω αναγκαίων επισκευών, η πολιτική-πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής ξεκινά και πάλι τη λειτουργία της:

 

το Σάββατο 14 Μάη, 7:30 μ.μ.

διοργανώνουμε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

 

Σοκάροντας το αμερικάνικο κατεστημένο: Οι ΗΠΑ στην εποχή της οργής

 

Συζητάμε με τους/τις:

Γιάννη-Ορέστη Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος, Unfollow και Athens Live

Κώστα Ράπτη, δημοσιογράφο

Δάφνη Χασούρου, Εκτός Γραμμής

 

Παρεμβαίνουν μέσω skype από τις ΗΠΑ:

Ναντίνα Βγόντζα, υπ. διδακτόρισσα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, μέλος των «Ακαδημαϊκών εργαζόμενων για ένα Δημοκρατικό Σωματείο»

Πουλίκος Πουλικάκος, Επίκουρος Καθηγητής του Μάουντ Σάιναι, Νέα Υόρκη.

 

Δείτε εδώ την εκδήλωση στο facebook

 

Σας περιμένουμε!

 

Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής

Στρατηγοπούλου 7 και Μαυρικίου, Αθήνα (Χαρ.Τρικούπη, στάση Λασκάρεως)

 

e: [email protected]

f: /EktosGrammis

t: @ektos_grammis

 www.ektosgrammis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
17/02/2020 - 18:46

Το νέο ασφαλιστικό αποτελεί την εμπέδωση όλων των αντιασφαλιστικών παρεμβάσεων της περιόδου των μνημονίων.

ΔΙΕΘΝΗ|
08/01/2020 - 22:07

Να καταδικάσουμε τις εγκληματικές ενέργειες των ΗΠΑ και να απαιτήσουμε την αποχώρηση των δυνάμεών τους από τη Μέση Ανατολή.

ΔΙΕΘΝΗ|
04/01/2020 - 19:58

Η εντεινόμενη πρόσδεση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια και την ειρήνη του λαού μας και των λαών της περιοχής.

ΔΙΕΘΝΗ|
02/01/2020 - 14:19

Το ελληνικό κράτος με την υπογραφή του στον East Med υποκλίνεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν χέρι στον πλούτο του παλαιστινιακού λαού.