ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Henri Lefebvre

Η εισβολή του Μάη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Προβολή / Συζήτηση: «Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση»


Η λέσχη Εκτός / Γραμμής Πάτρας διοργανώνει το Σάββατο 17 Δεκεκβρίου, 7.00 μ.μ

 

προβολή - συζήτηση του βραβευμένου ντοκιμαντέρ της Angelique Kourounis

 

«Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» (2016).
 

Πώς ένα ρατσιστικό κόμμα που για χρόνια έπαιρνε λιγότερο από 0,2%, βρέθηκε στη βουλή με 18 βουλευτές; Πώς ένα κόμμα που προωθεί τη βία, το μίσος, τον σεξισμό και τις δολοφονίες μπορεί να αυξάνει την απήχησή του μετά από κάθε πογκρόμ; Πώς παραμένει τρίτη πολιτική δύναμη επί τέσσερα χρόνια;

 

Τα ερωτήματα αυτά προσπαθεί να ανιχνεύσει το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση». Aποτέλεσμα πολυετούς έρευνας της δημοσιογράφου για το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή», το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να αναδείξει θέματα όπως: η συμβατότητα παγιωμένων αντιλήψεων της ελληνικής κοινωνίας με την ρατσιστική ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού, η ιεραρχική δομή της οργάνωσης του κόμματος, η χρήση των γκαιμπελικών τακτικών παραπλάνησης στον δημόσιο λόγο, οι διαχρονικές σχέσεις με την αστυνομία και η παρατεταμένη συγκάλυψη της δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής από τις πολιτικές και δικαστικές αρχές. Ακόμα οι σχέσεις «συγκοινωνούντων δοχείων» με τη Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», η υποστήριξη της Χρυσής Αυγής από μερίδα του κλήρου. 

 

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με συντελεστή της ομάδας παραγωγής, για το ντοκιμαντέρ, την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, το αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα σήμερα. 

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Άκης Παλαιολόγος, ιστορικός.

 

Σας περιμένουμε!

 

https://www.facebook.com/events/1545033775523141

 

Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής Πάτρας

Τριών Ναυάρχων 9

e: [email protected]

f: /ektosgrammispatras

t: @ektos_grammis

www.ektosgrammis.gr/club

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
17/01/2023 - 17:34

Ο Φεμινισμός για το 99%, από τα πιο σημαίνοντα κείμενα του ρεύματος της κοινωνικής αναπαραγωγής, είναι γέννημα-θρέμμα της Παγκόσμιας Φεμινιστικής Απεργίας.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.