ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Προβολή & συζήτηση «Pride»


Η πολιτική-πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής διοργανώνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου, 8:00 μ.μ. προβολή της ταινίας του Matthew Warchus

 

Pride (2014)

 

Βρετανοί γκέι ακτιβιστές βοηθούν τους ανθρακωρύχους στη διάρκεια της απεργίας τους το καλοκαίρι του 1984. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία κερδίζει το κοινό με το χιούμορ, την ευαισθησία και τους καλοδουλεμένους χαρακτήρες της. Ταυτόχρονα ανοίγει μια σειρά προβληματισμούς σε σχέση με τις αντιθέσεις που διαπερνούν ενίοτε οριζόντια το ΛΟΑΤΚΙ και το εργατικό κίνημα: από τη μία η ΛΟΑΤΚΙ ομάδα που τρώει πόρτα από τα επίσημα συνδικάτα όταν ζητά να στηρίξει τον αγώνα τους· από την άλλη, οι απεργοί ανθρακωρύχοι σε ένα ξεχασμένο χωριό στην Ουαλία. Δεν είναι μόνο οι ενίοτε αποκλίνουσες στοχεύσεις τον δύο κινημάτων, που συγκλίνουν με σαφήνεια μόνο στο μίσος για τη Σιδηρά Κυρία και τον νεοφιλελευθερισμό. Πίσω από την καχυποψία των μελών των δύο ομάδων κρύβονται αντιθέσεις μητρόπολης-περιφέρειας, μορφωτικού επιπέδου, κοινωνικού αυτοματισμού, και φυσικά ενός συντηρητικού κομματιού της εργατικής τάξης: όλη η περιπλοκότητα της συμπόρευσης ΛΟΑΤΚΙ και εργατικού κινήματος, που είναι τόσο επιθυμητή και τόσο σπάνια πραγματική. Η ταινία κέρδισε τον Queer Φοίνικα στις Κάννες το 2014.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Σας περιμένουμε!

 

Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής

Στρατηγοπούλου 7 & Μαυρικίου, Αθήνα

 

e: [email protected]

f: /EktosGrammis

t: @ektos_grammis

www.ektosgrammis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
29/06/2022 - 19:45

Το Εκτός Γραμμής ξεκινάει το δεύτερο δικό του ταξίδι, αυτή τη φορά από την οδό Ασκληπιού.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.