ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Προβολή & συζήτηση «Pride»


Η πολιτική-πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής διοργανώνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου, 8:00 μ.μ. προβολή της ταινίας του Matthew Warchus

 

Pride (2014)

 

Βρετανοί γκέι ακτιβιστές βοηθούν τους ανθρακωρύχους στη διάρκεια της απεργίας τους το καλοκαίρι του 1984. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία κερδίζει το κοινό με το χιούμορ, την ευαισθησία και τους καλοδουλεμένους χαρακτήρες της. Ταυτόχρονα ανοίγει μια σειρά προβληματισμούς σε σχέση με τις αντιθέσεις που διαπερνούν ενίοτε οριζόντια το ΛΟΑΤΚΙ και το εργατικό κίνημα: από τη μία η ΛΟΑΤΚΙ ομάδα που τρώει πόρτα από τα επίσημα συνδικάτα όταν ζητά να στηρίξει τον αγώνα τους· από την άλλη, οι απεργοί ανθρακωρύχοι σε ένα ξεχασμένο χωριό στην Ουαλία. Δεν είναι μόνο οι ενίοτε αποκλίνουσες στοχεύσεις τον δύο κινημάτων, που συγκλίνουν με σαφήνεια μόνο στο μίσος για τη Σιδηρά Κυρία και τον νεοφιλελευθερισμό. Πίσω από την καχυποψία των μελών των δύο ομάδων κρύβονται αντιθέσεις μητρόπολης-περιφέρειας, μορφωτικού επιπέδου, κοινωνικού αυτοματισμού, και φυσικά ενός συντηρητικού κομματιού της εργατικής τάξης: όλη η περιπλοκότητα της συμπόρευσης ΛΟΑΤΚΙ και εργατικού κινήματος, που είναι τόσο επιθυμητή και τόσο σπάνια πραγματική. Η ταινία κέρδισε τον Queer Φοίνικα στις Κάννες το 2014.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Σας περιμένουμε!

 

Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής

Στρατηγοπούλου 7 & Μαυρικίου, Αθήνα

 

e: [email protected]

f: /EktosGrammis

t: @ektos_grammis

www.ektosgrammis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
12/12/2019 - 18:33

Το δικαίωμα στον καθαρό αέρα δεν εξαντλείται στον καπνό του τσιγάρου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
24/01/2019 - 09:12

Ενάντια στη ΝΑΤΟϊκή συμφωνία των Πρεσπών, την υποταγή της κυβέρνησης στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό σε κάθε χώρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
21/01/2019 - 22:14

Η συμφωνία έγινε γιατί αυτό απαιτούν τα αμερικανικά συμφέροντα στη γειτονιά μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
09/01/2019 - 09:09

Την εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να υποδεχτεί η κυβέρνηση Τσίπρα.