ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑ |
Παρ, 22/06/2018 - 18:48

Unity festival 2018: Όσα δεν ζήσαμε, αυτά μας ανήκουν!


 

unity

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ

22 - 23 Ιουνίου

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

[Ιερά Οδός]

 

Πέρασαν κιόλας δώδεκα σχεδόν μήνες, γεμάτοι αγώνες και διεκδικήσεις! Δώδεκα μήνες που βρεθήκαμε στους δρόμους. Και σήμερα συναντιόμαστε ξανά για να ξεκινήσουμε ένα ακόμα όμορφο ταξίδι: τη διοργάνωση του φεστιβάλ μας, Unity.

Μετά την περσινή, πετυχημένη πρώτη διοργάνωση, φέτος επιστρέφουμε με ακόμα περισσότερη όρεξη για να οργανώσουμε ένα πολιτικό και πολιτιστικό διήμερο με συζητήσεις και μουσικές.

Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης για νέους και νέες, εργαζόμενους/-ες, άνεργες και ανέργους, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες, για κινήματα κι ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν.

Το Unity αποτελεί μία πρωτοβουλία του κόσμου της Λαϊκής Ενότητας και της ριζοσπαστικής αριστεράς με στόχο να γίνει υπόθεση καθενός και καθεμίας που αναζητά μια συλλογική διέξοδο και έναν άλλο τρόπο να συζητά, να διασκεδάζει, να αγωνίζεται. 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Ιουνίου στην Γεωπονική Σχολή.  

 

Αναλυτικότερα για το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

 

Παρασκευή 22 Ιουνίου

 

Συζητήσεις

Το φεστιβάλ Unity ξεκινά τις εργασίες του στις 6:30 μ.μ. με ανοιχτή συζήτηση αγωνιστών και συλλογικοτήτων από το κίνημα ενάντια στου πλειστηριασμούς: Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσει έχουν έρθει για να μείνουν – το ίδιο και οι αγώνες.

Ακολουθεί στις 8:00 μ.μ. η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ για την πάλη της αριστεράς ενάντια στην Ε.Ε. και τις πολιτικές της, με εκπροσώπους από Ελλάδα, Γαλλία, Πορτογαλλία, Ισπανία και Ιταλία.

 

Συναυλίες

Στην πρώτη σκηνή του φεστιβάλ θα ανέβουν η Γιώτα Νέγκα, ο Παντελής Κυραμαργιός και οι Rebetien σε στίχους και ήχους λαϊκούς, παραδοσιακούς και έντεχνους.

Στη δεύτερη σκηνή του φεστιβάλ θα ανέβουν Rationalistas και οι Intelliga ερχόμενοι από τα δυτικά με ρυθμούς Hip-Hop και Rock διασκευές.

 

 

Σάββατο 23 Ιούνη

 

Συζητήσεις

Τη δεύτερη μέρα το Unity επιθυμεί να ανοίξει κι άλλο τον διάλογο των αγωνιστών και της αριστερά με 2 ανοιχτές συζητήσεις (στις 6:30 μ.μ.) για τον «εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων» και την αναγκαία απάντηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση και τα τοπικά κινήματα.

Η συζήτηση συνεχίζεται (στις 8:00 μ.μ.) με την κεντρική εκδήλωση της μέρας γύρω από την προγραμματική απάντηση που είναι αναγκαία στις μέρες μας για να αντιπαλέψουμε τα μνημόνια και την 40χρονη επιτροπεία τους.

 

Συναυλίες

Στην πρώτη σκηνή ξεκινάμε αναμιγνύοντας ήχους gypsy punk, reggae, ska, μαζί με Balkan με τους ΒΑiLdSA οι οποίοι δίνουν την θέση τους στον Λαϊκό (από κάθε άποψη) Βαγγέλη Κορακάκη.

Στη δεύτερη σκηνή η «Rock σκηνή» θα καλύψει μια χρονική απόσταση 35 χρόνων από  τους Magic De Spell έως τους Desert Monks – εκεί θα είναι επίσης και ο Στάθης Δρογώσης μαζι με τον Βαγγέλη Μαρκαντωνη.

 

Στον χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν περίπτερα συλλογικοτήτων και συσπειρώσεων και βιβλιοπωλεία.

Ώρα έναρξης των συναυλιών 9:30μμ.

Τιμή εισόδου ενίσχυσης 5 €

 

ιστοσελίδα: http://unityfest.gr/ 

facebookhttps://www.facebook.com/festivalunity/

instagramhttps://www.instagram.com/unity_festival/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
29/06/2022 - 19:45

Το Εκτός Γραμμής ξεκινάει το δεύτερο δικό του ταξίδι, αυτή τη φορά από την οδό Ασκληπιού.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.