ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Αριστερή Ανασύνθεση: "Κάτω τα χέρια από το αντιφασιστικό κίνημα!"


Η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ενθαρρυμένη από την σιωπηρή ανοχή που εξακολουθεί να χαίρει από τη δικαιοσύνη και μεγάλη μερίδα του πολιτικού και μηντιακού συστήματος επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να κάνει ηχηρή επανεμφάνιση στα δημόσια πράγματα.

Από τη φιέστα των Ιμίων μέχρι τις προβοκατόρικες ενέργειές της στην Κω και στο Σχιστό η συμμορία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το δράμα της προσφυγικής κρίσης και την αντιλαϊκή λαίλαπα του νέου μνημονίου για να διασπείρει το μίσος και τη μισαλλοδοξία, να στρέψει την κοινωνική οργή απέναντι στους πιο αδύναμους αυτής της κοινωνίας. Όση στήριξη και αν βρίσκει όμως η οργάνωση στους σκοτεινούς διαδρόμους της διαπλοκής και των ολοένα και πιο αυταρχικών κρατικών μηχανισμών άλλο τόσο διογκώνονται και οι αντιστάσεις απέναντι στην εγκληματική της δράση. Προκειμένου να καλύψει αυτή την τελευταία η ηγεσία της ΧΑ δεν δίστασε σε μια θλιβερή προσπάθεια αυτοθυματοποιησής και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης να κινηθεί νομικά εναντίον δυνάμεων του αντιφασιστικού κινήματος.

Έτσι, κατέθεσε μήνυση τον περασμένο Ιούλιο απέναντι στην ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), για παρέμβαση της το διάστημα εκείνο που αφορούσε στην δίκη του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ, θύμα ρατσιστικών εργοδοτικών επιθέσεων στη Σαλαμίνα τον Νοέμβριο του 2012.
Η Χρυσή Αυγή προφανώς σαν μια οργάνωση που στηρίζει την εργοδοσία και δη την ρατσιστική εργοδοσία και έχει παίξει πολύ ύπουλο εργοδοτικό ρόλο στην περιοχή του Πειραιά και του Περάματος, δεν είναι καθόλου παράλογο που στοχοποιεί μια τέτοια δράση.

Πρόκειται για μια κίνηση που οφείλει να βρει όλες τις δυνάμεις του αντιφασιστικού κινήματος ενωμένες και σε επαγρύπνηση. Την ίδια επαγρύπνηση που δεν επέτρεψε να κάνουν οι φασίστες τη ξενοφοβική φιέστα τους την ημέρα των Ιμίων, τα ίδια αντανακλαστικά που δεν τους επέτρεψαν να παρέμβουν χωρίς την παρουσία αστυνομίας στο Σχιστό. Το ίδιο σθένος που δεν τσακίζεται από τραμπούκικες εμφανίσεις στο κέντρο, από παρεμβάσεις με την συνδρομή της αστυνομίας όπως προσφάτως έκαναν οι φασίστες στον Πειραιά.

Ως Αριστερή Ανασύνθεση, ξέρουμε πολύ καλά ότι το βρομερό συνονθύλευμα των φασιστών, που καλλιεργεί στους εργαζόμενους και τη νεολαία τα πιο σκοτεινά και αντιδραστικά αντανακλαστικά, το ρατσιστικό μίσος, τον σεξισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την υποταγή στην εργοδοσία και εν τέλει στις πολιτικές εξαθλίωσης, έχουμε να το βρούμε μπροστά μας στις μεγάλες μάχες που έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα απέναντι στο ασφαλιστικό, στην κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και της ΕΕ αλλά και στο φόντο της προσφυγικής κρίσης.
Σε αυτή τη μάχη, δεν πρέπει να ανεχτούμε καμία ποινικοποίηση του αντιφασισμού, καμία ποινικοποίηση του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Με τους μετανάστες ζούμε μαζί, δουλεύουμε μαζί!

Κάτω τα χέρια από το αντιφασιστικό κίνημα!

Αριστερή Ανασύνθεση
Οργάνωση Αθήνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
29/06/2022 - 19:45

Το Εκτός Γραμμής ξεκινάει το δεύτερο δικό του ταξίδι, αυτή τη φορά από την οδό Ασκληπιού.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.