ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Για το σύντροφο Στέφανο…


Η απώλεια του συντρόφου και δημοτικού συμβούλου της πόλης των Ιωαννίνων Στέφανου Σκοπούλη αποτελεί βαριά απώλεια τόσο για την δημοτική παράταξη της οποίας ήταν επικεφαλής, της Δημοτικής Αριστερής Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης, όσο και για το συνολικό κίνημα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και για το χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς συνολικά.

Ένα μόνο ελάχιστο δείγμα της προσφοράς του αποτελεί η για πάνω από δυο δεκαετίες συμμετοχή του στο νομαρχιακό και δημοτικό συμβούλιο της περιοχής του.

Στρατεύτηκε από νωρίς στην υπόθεση του κομουνιστικού κινήματος και όλη η ζωή του ήταν αφιερωμένη σε αυτήν. Ωρίμασε μέσα από τη συμμετοχή του στον αντιδικτατορικό αγώνα από την Ιταλία όπου βρισκόταν και με την επιστροφή του στην Ελλάδα έδινε καθημερινά όλες του τις δυνάμεις για να υπηρετήσει αυτές τις αξίες και τα ιδανικά.

Τις αρχές του τις υπηρέτησε με αυταπάρνηση, αναδεικνύοντας την προσωπική του στάση σε παράδειγμα αριστερού ανθρώπου. Με το ήθος του και την ανιδιοτελή προσφορά του στους ανθρώπους της πόλης του, είτε σα γιατρός, είτε σαν άνθρωπος, είτε σαν πολιτικό πρόσωπο, έδινε διαρκώς το παράδειγμα του πως θα πρέπει να είναι σήμερα ένας λαϊκός αγωνιστής.

Στους συντρόφους και στους οικείους εκφράζουμε τα πιο βαθιά και ειλικρινή μας συλληπητήρια αλλά είμαστε βέβαιοι πως το παράδειγμά του θα βρει πολλούς, πάμπολους μιμητές.

Αριστερή Ανασύνθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
29/06/2022 - 19:45

Το Εκτός Γραμμής ξεκινάει το δεύτερο δικό του ταξίδι, αυτή τη φορά από την οδό Ασκληπιού.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.