ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Henri Lefebvre

Η εισβολή του Μάη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Ούτε στην Ξάνθη ούτε πουθενά!


Η Αριστερή Ανασύνθεση καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της ριζοσπαστικής φοιτητικής δράσης, του φοιτητικού συνδικαλισμού και της αντιφασιστικής πάλης στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στην Ξάνθη. Αγωνίστριες και αγωνιστές από τα σχήματα της ΕΑΑΚ (ανάμεσά τους και μέλη της Αριστερής Ανασύνθεσης και της Λαϊκής Ενότητας), των Αγωνιστικών Κινήσεων και του αναρχικού χώρου έχουν κληθεί στο πλαίσιο προκαταρκτικών εξετάσεων να καταθέσουν, με βαριές κατηγορίες που είναι εντελώς ανυπόστατες και αβάσιμες. Ουσιαστικά, κατηγορούνται επειδή είναι ενεργές και ενεργοί στο φοιτητικό κίνημα και την αντιφασιστική πάλη, επειδή δεν ανέχονται την καθηγητική αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό, την ακροδεξιά και φασιστική ρητορική, επειδή επιμένουν ο χώρος του πανεπιστημίου να παραμείνει ανοιχτός στη συλλογική διεκδίκηση και τη ριζοσπαστική και ανατρεπτική κοινωνική και πολιτική δράση.

Καταγγέλλουμε επίσης τον ρόλο του αναπληρωτή καθηγητή της Πολυτεχνικής Ξάνθης Γιώργου Παύλου σε αυτή την προσπάθεια να στηθεί η βιομηχανία διώξεων, ενός καθηγητή που έχει κατ’ επανάληψη συγκρουστεί με το φοιτητικό κίνημα στην Ξάνθη, που τον έχει καταγγείλει, με αποφάσεις των συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων, για καθηγητική αυθαιρεσία και για ακροδεξιά ρητορική. Ενός καθηγητή που δεν δίστασε να απευθύνει ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες εναντίον των αγωνιζόμενων φοιτητριών και φοιτητών, κατηγορώντας τους περίπου ως «τρομοκράτες». Είναι και αυτό κομμάτι μιας συνολικότερης προσπάθειας αυταρχικής μετάλλαξης του πανεπιστημίου από συγκεκριμένες μερίδες του καθηγητικού κατεστημένου.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές της Πολυτεχνικής Ξάνθης που αντιμετωπίζουν αυτή τη απόπειρα ποινικοποίησης της δράσης τους δεν είναι μόνες και μόνοι. Η στάση και η αγωνιστικότητά τους βγαίνει από τις καλύτερες παραδόσεις του φοιτητικού κινήματος και των αγώνων του λαού μας. Γι’ αυτόν τον λόγο και πρέπει να έχουν την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των οργανώσεων του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς. Για να δώσουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης, για να κάνουμε σαφές ότι η ακροδεξιά και ο νεοφασισμός δεν έχουν θέση ούτε στο πανεπιστήμιο ούτε και πουθενά, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των φοιτητών αλλά και του λαού να οργανώνεται, να αγωνίζεται και να νικά

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ – ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΙ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
30/05/2023 - 12:10

Η Απάντηση στον Τζων Λιούις συνιστά πριν απ’ όλα μια εξαιρετική εισαγωγή στον μαρξισμό του Αλτουσέρ, ένα αλτουσεριανό μανιφέστο.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
17/01/2023 - 17:34

Ο Φεμινισμός για το 99%, από τα πιο σημαίνοντα κείμενα του ρεύματος της κοινωνικής αναπαραγωγής, είναι γέννημα-θρέμμα της Παγκόσμιας Φεμινιστικής Απεργίας.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.