ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Ούτε στην Ξάνθη ούτε πουθενά!


Η Αριστερή Ανασύνθεση καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της ριζοσπαστικής φοιτητικής δράσης, του φοιτητικού συνδικαλισμού και της αντιφασιστικής πάλης στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στην Ξάνθη. Αγωνίστριες και αγωνιστές από τα σχήματα της ΕΑΑΚ (ανάμεσά τους και μέλη της Αριστερής Ανασύνθεσης και της Λαϊκής Ενότητας), των Αγωνιστικών Κινήσεων και του αναρχικού χώρου έχουν κληθεί στο πλαίσιο προκαταρκτικών εξετάσεων να καταθέσουν, με βαριές κατηγορίες που είναι εντελώς ανυπόστατες και αβάσιμες. Ουσιαστικά, κατηγορούνται επειδή είναι ενεργές και ενεργοί στο φοιτητικό κίνημα και την αντιφασιστική πάλη, επειδή δεν ανέχονται την καθηγητική αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό, την ακροδεξιά και φασιστική ρητορική, επειδή επιμένουν ο χώρος του πανεπιστημίου να παραμείνει ανοιχτός στη συλλογική διεκδίκηση και τη ριζοσπαστική και ανατρεπτική κοινωνική και πολιτική δράση.

Καταγγέλλουμε επίσης τον ρόλο του αναπληρωτή καθηγητή της Πολυτεχνικής Ξάνθης Γιώργου Παύλου σε αυτή την προσπάθεια να στηθεί η βιομηχανία διώξεων, ενός καθηγητή που έχει κατ’ επανάληψη συγκρουστεί με το φοιτητικό κίνημα στην Ξάνθη, που τον έχει καταγγείλει, με αποφάσεις των συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων, για καθηγητική αυθαιρεσία και για ακροδεξιά ρητορική. Ενός καθηγητή που δεν δίστασε να απευθύνει ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες εναντίον των αγωνιζόμενων φοιτητριών και φοιτητών, κατηγορώντας τους περίπου ως «τρομοκράτες». Είναι και αυτό κομμάτι μιας συνολικότερης προσπάθειας αυταρχικής μετάλλαξης του πανεπιστημίου από συγκεκριμένες μερίδες του καθηγητικού κατεστημένου.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές της Πολυτεχνικής Ξάνθης που αντιμετωπίζουν αυτή τη απόπειρα ποινικοποίησης της δράσης τους δεν είναι μόνες και μόνοι. Η στάση και η αγωνιστικότητά τους βγαίνει από τις καλύτερες παραδόσεις του φοιτητικού κινήματος και των αγώνων του λαού μας. Γι’ αυτόν τον λόγο και πρέπει να έχουν την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των οργανώσεων του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς. Για να δώσουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης, για να κάνουμε σαφές ότι η ακροδεξιά και ο νεοφασισμός δεν έχουν θέση ούτε στο πανεπιστήμιο ούτε και πουθενά, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των φοιτητών αλλά και του λαού να οργανώνεται, να αγωνίζεται και να νικά

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ – ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΙ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
27/05/2020 - 19:52

Στον πυρήνα της ίδιας της πανδημίας είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός και η κυρίαρχη μορφή διαχείρισής του, ο νεοφιλελευθερισμός.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
19/02/2020 - 12:00

Μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
19/02/2020 - 11:56

Ασυμβίβαστος, ακούραστος και αφοσιωμένος εργάτης των ιδεών του σε μια εποχή δύσκολη για την επαναστατική σκέψη και δράση.

ΔΙΕΘΝΗ|
08/01/2020 - 22:07

Να καταδικάσουμε τις εγκληματικές ενέργειες των ΗΠΑ και να απαιτήσουμε την αποχώρηση των δυνάμεών τους από τη Μέση Ανατολή.