ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Κείμενο στήριξης της Λαϊκής Ενότητας από μηχανικούς


Το τρίτο μνημόνιο είναι η νέα σκληρή πραγματικότητα με την οποία ο ελληνικός λαός θα έρθει αντιμέτωπος το επόμενο διάστημα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην υπογραφή του παραβιάζοντας την εντολή του ελληνικού λαού της 25ης Ιανουαρίου, παραβιάζοντας και το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Αγωνιστές και αγωνίστριες που τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε τον αγώνα –μέσα από διαφορετικές οργανώσεις και συλλογικότητες– ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, και που πιστεύουμε ότι ο αγώνας αυτός θα πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο, καλούμε σε στήριξη της Λαϊκής Ενότητας, ενός μετώπου δηλαδή, που θα κληθεί να δώσει τη μάχη ενάντια στα μνημόνια και στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στόχος της Λαϊκής Ενότητας είναι η ακύρωση όλων των μνημονιακών συμφωνιών, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η επαναφορά μισθών και συντάξεων, η προστασία της δημόσιας περιουσίας, η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και η ανασυγκρότηση της οικονομίας με ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα. Έχουμε επίγνωση ότι τα ζητήματα της εξόδου από την ευρωζώνη και της ρήξης με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και επιλογές της Ε.Ε., η οποία ακολουθεί όλο και πιο αντιδραστικούς και αντιδημοκρατικούς δρόμους, τίθενται στην ημερήσια διάταξη, όχι ως προϊόν κάποιας ιδεολογικής εμμονής, αλλά με όρους στοιχειώδους πολιτικού ρεαλισμού (για το σχεδιασμό των παραπάνω εκτιμούμε ότι η συμβολή των μηχανικών οφείλει να είναι ουσιαστική).

 
Η υπερψήφιση της "Λαϊκής Ενότητας" στις ερχόμενες εκλογές είναι η μόνη επιλογή για όσους επιμένουν ότι οι αγώνες της ελληνικής κοινωνίας μπορούν να δικαιωθούν, πως "ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός" απέναντι στα μνημόνια, χρέος ευρώ που θα ανοίξει δρόμους για ευρύτερες κοινωνικές διεργασίες, πως ο λόγος και η εξουσία πρέπει να περάσουν στο λαό, πως μπορεί να υπάρξει μια άλλη αριστερά.
 
Επειδή το Όχι διαρκεί πολύ και στο τέλος πρέπει να νικήσει.

Όλοι οι μηχανικοί που ζούμε από την δουλειά μας, όλοι όσοι μαζί δώσαμε τις μάχες της προηγούμενης περιόδου (στις πλατείες και στις κινητοποιήσεις για την ασφάλιση και την εργασία, για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και την κατάργηση του μνημονιακού πλαισίου) οφείλουμε να πάρουμε την υπόθεση αυτή στα χέρια μας και κατά τη διάρκεια και μετά τις εκλογές.
 

(Ακολουθούν οι πρώτες υπογραφές, η συλλογή τους συνεχίζεται, συνυπογραφή μπορεί να γίνει ή με σχόλιο εδώ ή στο facebook ή με μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)"> [email protected]">[email protected])

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
29/06/2022 - 19:45

Το Εκτός Γραμμής ξεκινάει το δεύτερο δικό του ταξίδι, αυτή τη φορά από την οδό Ασκληπιού.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.