ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Αγωνιστικό κάλεσμα για τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου


45 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το διαχρονικό του νόημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ανάγκης διαρκούς επανανοηματοδότησης του είναι κομβική ειδικά φέτος με την ένταση της επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου προς τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, και με τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν διαρκώς στην περιοχή μας. Επιδιώκουμε το φετινό πολυτεχνείο να γίνει κόμβος αγωνιστικής αναφοράς του κινήματος με χαρακτήρα:
  
* Αντικυβερνητικό, ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, στην επίθεση στα δικαιώματα λαού και νεολαίας, τον εργασιακό μεσαίωνα.
   
* Αντιπολεμικό - αντιμπεριαλιστικό, για την αποτροπή του πολέμου, της επικίνδυνης πολεμικής προετοιμασίας, της ολοένα εντεινόμενης αναβάθμισης του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή και της όξυνσης των ανταγωνισμών. Για την ειρήνη των λαών των βαλκάνιων και της μεσογείου.
  
* Αντιφασιστικό-αντιεθνικιστικό-δημοκρατικό, για τις δημοκρατικές ελευθερίες της νέας εποχής, ενάντια στην καταστολή και την αυταρχική θωράκιση του κράτους, ενάντια στις φασιστικές συμμορίες, ενάντια στην όξυνση των εθνικισμών και του ρατσιμού.
  
Ειδικά σε μια περίοδο που το νεολαιίστικο κίνημα φαίνεται να "επιστρέφει" και οι δυνάμεις του συστήματος έχουν ανάγει το ζήτημα της κατάργησης του ασύλου σε κορυφαίο είναι επιτακτικό όλες οι μαχόμενες, αγωνιστικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Με βάση και την περσινή αρνητική εμπειρία, χρειάζεται ο μέγιστος δυνατός συντονισμός για την πολιτική αλλά και οργανωτική επιτυχία του φετινού τριημέρου, ώστε το Πολυτεχνείο να είναι ανοιχτό σε όλο τον λαό και να αποτελεί πραγματικό κέντρο ανάπτυξης του κινήματος.
   
Καλούμε όλο το λαό και τη νεολαία, τα σωματεία και τους συλλόγους να συμμετάσχουν στο τριήμερο εορτασμό!
   
   
Αναμέτρηση
  
Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ
  
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
  
ΑΡ.Α.Σ.
  
ΑΡ.ΑΝ.
  
ΑΡΚ-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
  
ΑΡΙ.Σ.
  
ΔΕΑ
  
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά
  
Δικαιώματα
  
Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστέρα
  
ΕΚΚΕ
  
νέοι-ες ΛΑΕ
  
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
  
νεολαίοι του ΚΚΕ (μ-λ)
  
Παρέμβαση
  
ΣΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
29/06/2022 - 19:45

Το Εκτός Γραμμής ξεκινάει το δεύτερο δικό του ταξίδι, αυτή τη φορά από την οδό Ασκληπιού.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.