ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Αποχαιρετισμός στον σύντροφο Ανέστη Ταρπάγκο


Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του συντρόφου Ανέστη Ταρπάγκου.

Παιδί του ριζοσπαστισμού της δεκαετίας του 1960 και στρατευμένος πάντα στην υπόθεση της επαναστατικής ανανέωσης του κομμουνιστικού και αριστερού κινήματος, ο Ανέστης Ταρπάγκος ξεχώριζε γιατί μπορούσε να συνδυάζει την ταξική στράτευση στο μαζικό κίνημα, αυτή που τον έκανε να συγκρούεται κατ’ επανάληψη με την εργοδοσία, πληρώνοντας το με απολύσεις, αλλά και να κερδίζει το σεβασμό των συναδέλφων του, με τη βαθιά θεωρητική συγκρότηση που πάντα ήταν στραμμένη στις πολιτικές απαιτήσεις, χωρίς περιττούς ακαδημαϊσμούς.

Με τη δράση του αλλά και με τα γραπτά του αποτέλεσε σημείο αναφοράς, ενώ ποτέ δεν σταμάτησε να αγωνίζεται, από διαφορετικά μετερίζια, για μια αριστερά που να είναι ταυτόχρονα βαθιά μαζική και λαϊκή, αλλά και ουσιαστικά ριζοσπαστική.
Διασταυρωθήκαμε και συμπορεύτηκαμε πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια και πάντοτε εκτιμούσαμε την οξυδέρκεια αλλά και την επιμονή του· ακόμη και εάν διαφωνήσαμε σε διάφορες στιγμές πάντοτε είχαμε κάτι να πάρουμε και να μάθουμε από τις παρεμβάσεις του.

Η αριστερά της νέας εποχής έχει πολλά να μάθει από το παράδειγμα ανθρώπων όπως ο Ανέστης Ταρπάγκος.

Στη σύντροφό του, Μυρσίνη, και στους οικείου του, στέλνουμε τα πιο ειλικρινή και συντροφικά συλλυπητήρια, αυτή τη δύσκολη ώρα.

Η κηδεία του σ. Ανέστη Ταρπάγκου θα γίνει την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 11.30 στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
27/05/2020 - 19:52

Στον πυρήνα της ίδιας της πανδημίας είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός και η κυρίαρχη μορφή διαχείρισής του, ο νεοφιλελευθερισμός.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
19/02/2020 - 12:00

Μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.