ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Henri Lefebvre

Η εισβολή του Μάη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Αποχαιρετισμός στον σύντροφο Ανέστη Ταρπάγκο


Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του συντρόφου Ανέστη Ταρπάγκου.

Παιδί του ριζοσπαστισμού της δεκαετίας του 1960 και στρατευμένος πάντα στην υπόθεση της επαναστατικής ανανέωσης του κομμουνιστικού και αριστερού κινήματος, ο Ανέστης Ταρπάγκος ξεχώριζε γιατί μπορούσε να συνδυάζει την ταξική στράτευση στο μαζικό κίνημα, αυτή που τον έκανε να συγκρούεται κατ’ επανάληψη με την εργοδοσία, πληρώνοντας το με απολύσεις, αλλά και να κερδίζει το σεβασμό των συναδέλφων του, με τη βαθιά θεωρητική συγκρότηση που πάντα ήταν στραμμένη στις πολιτικές απαιτήσεις, χωρίς περιττούς ακαδημαϊσμούς.

Με τη δράση του αλλά και με τα γραπτά του αποτέλεσε σημείο αναφοράς, ενώ ποτέ δεν σταμάτησε να αγωνίζεται, από διαφορετικά μετερίζια, για μια αριστερά που να είναι ταυτόχρονα βαθιά μαζική και λαϊκή, αλλά και ουσιαστικά ριζοσπαστική.
Διασταυρωθήκαμε και συμπορεύτηκαμε πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια και πάντοτε εκτιμούσαμε την οξυδέρκεια αλλά και την επιμονή του· ακόμη και εάν διαφωνήσαμε σε διάφορες στιγμές πάντοτε είχαμε κάτι να πάρουμε και να μάθουμε από τις παρεμβάσεις του.

Η αριστερά της νέας εποχής έχει πολλά να μάθει από το παράδειγμα ανθρώπων όπως ο Ανέστης Ταρπάγκος.

Στη σύντροφό του, Μυρσίνη, και στους οικείου του, στέλνουμε τα πιο ειλικρινή και συντροφικά συλλυπητήρια, αυτή τη δύσκολη ώρα.

Η κηδεία του σ. Ανέστη Ταρπάγκου θα γίνει την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 11.30 στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
30/05/2023 - 12:10

Η Απάντηση στον Τζων Λιούις συνιστά πριν απ’ όλα μια εξαιρετική εισαγωγή στον μαρξισμό του Αλτουσέρ, ένα αλτουσεριανό μανιφέστο.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
17/01/2023 - 17:34

Ο Φεμινισμός για το 99%, από τα πιο σημαίνοντα κείμενα του ρεύματος της κοινωνικής αναπαραγωγής, είναι γέννημα-θρέμμα της Παγκόσμιας Φεμινιστικής Απεργίας.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.