ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


City Plaza: 2 μήνες αγώνα στο κέντρο της Αθήνας

City Plaza: 2 μήνες αγώνα στο κέντρο της Αθήνας


Από τις 22 Απριλίου, το κλειστό ξενοδοχείο City Plaza στην πλατεία Βικτωρίας απέκτησε ξανά ζωή και έγινε σημείο αναφοράς του κινήματος για τα δικαιώματα των προσφύγων. Σκοπός της κατάληψης και της δημιουργίας του Χώρου Στέγασης Προσφύγων City Plaza είναι να αποτελέσει ένα αντιπαράδειγμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το στεγαστικό ζήτημα των προσφύγων από το κίνημα και την κοινωνία και παράλληλα μια συγκεκριμένη διεκδίκηση από το ελληνικό κράτος ενάντια στον εγκλεισμό προσφύγων σε άθλια στρατόπεδα, για τη στέγασή τους μέσα στις πόλεις με εξασφαλισμένη την πρόσβασή τους στην υγεία, την παιδεία και όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza όμως δεν μένει μόνο στα άμεσα αιτήματα που τον αφορούν. Θέλοντας να είναι ένα κέντρο αγώνα για το προσφυγικό ζήτημα, προσπαθεί να πετύχει μια  διευρυμένη δικτύωση με σωματεία, σχολεία, νοσοκομεία και κοινωνικούς χώρους, για την οργάνωση της αλληλεγγύης στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και την αντίσταση στην αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική. Σε αυτό το πλαίσιο, συμμετέχει σε κινητοποιήσεις, όπως η μαζική πορεία των καταλήψεων στέγης που έγινε την Πέμπτη 16 Ιουνίου στην Ομόνοια, αλλά και σε μια σειρά δράσεων που αγκαλιάζουν τη διεκδίκηση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων όλων των προσφύγων κι όχι μόνο των κατοίκων του City Plaza.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προσπάθεια που γίνεται από την Παρασκευή 17 Ιουνίου τα παιδιά που μένουν στο City Plaza να εγγραφούν στα σχολεία της περιοχής ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να εγγραφούν όλα τα προσφυγόπουλα, να γίνουν τμήματα υποδοχής στα σχολεία και προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά και οι ανάγκες. Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε αρωγούς συνδικαλιστές καθηγητές και δασκάλους.

Όμως το City Plaza δεν είναι μόνο αγώνας, είναι και καθημερινότητα. Στο πλαίσιο αυτό και για την οικονομική στήριξη του εγχειρήματος, την Κυριακή 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί υπαίθριο ρεμπέτικο γλέντι στην πλατεία Βικτωρίας, από τις 19:00 και μετά. Θα συμμετέχει το συλλογικό σχήμα SOLIDARebetika, ενώ εκτός από το μπαρ θα διατίθεται και φαγητό για το οποίο φροντίζει η συλλογική κουζίνα El Chef.

Ώμο με ώμο θα αγωνιστούμε μαζί, θα ζωντανέψουμε την πόλη μας, θα γλεντήσουμε, θα νικήσουμε!

(Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τον ενημερωτικό οδηγό για το City Plaza)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
29/06/2022 - 19:45

Το Εκτός Γραμμής ξεκινάει το δεύτερο δικό του ταξίδι, αυτή τη φορά από την οδό Ασκληπιού.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.