ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Henri Lefebvre

Η εισβολή του Μάη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Εβδομήντα χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ: Απειλή που έρχεται από το παρόν και το μέλλον και όχι από το παρελθόν


Συμπληρώνονται 70 χρόνια (4 Απρίλη 1949) από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αυτού του επιθετικού πολεμικού ιμπεριαλιστικού συνασπισμού. Μια συμμαχία κατ’ όνομα αμυντική, η οποία όμως από τη γέννησή της δεν αποτελούσε παρά την προκάλυψη και την υποστήριξη για την αμερικανική επιθετικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα τελευταία 30 χρόνια, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εμπλέκονται ενεργά:

⎼ στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας μέσω της υπόθαλψης του βόσνιο-κροατικού και αλβανικού εθνικισμού και το βομβαρδισμό της Σερβίας·

⎼ στην εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001, με πρόσχημα τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» ⎼ έκτοτε η χώρα είναι υπό νατοϊκή κατοχή·

⎼ στην εισβολή στο Ιράκ με πρόφαση την υποτιθέμενη ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής (που δε βρέθηκαν ποτέ) με στόχο να ελέγξουν τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου του, καθώς και να διευρύνουν και να εδραιώσουν την παρουσία τους στη Μ. Ανατολή·

⎼ στον βομβαρδισμό της Λιβύης και την υποστήριξη των τζιχαντιστικών ομάδων της αντιπολίτευσης με στόχο τα πετρέλαιά της·

⎼ στον πόλεμο στη Συρία με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να εξοπλίζουν τη συριακή αντιπολίτευση και στη συνέχεια οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους να κατέχουν συριακό έδαφος.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, το ΝΑΤΟ και οι δυνάμεις του υποδαύλισαν πραξικοπήματα και πολέμους δι’ αντιπροσώπων, ενώ προωθούν νέους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς σε Βαλκάνια, Ουκρανία, Λατινική Αμερική, Ιράν με στόχο την επιβολή της κυριαρχίας του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρο το πολιτικό-στρατιωτικό και οικονομικό καθεστώς εγγυώνται ότι η χώρα θα παραμείνει «πείραμα» εφαρμογής των πιο επιθετικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επιχειρώντας να τη μετατρέψουν στον πιο πιστό υπηρέτη του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, την εγκατάσταση βάσης drones στη Λάρισα, τη συζήτηση για πυρηνικά στον Άραξο και για εγκατάσταση νέων βάσεων θανάτου στο ελληνικό έδαφος.

Συναγελάζεται με την αμερικανόφιλη ναζιστική-νεοφιλελεύθερη ουκρανική κυβέρνηση και συμμαχεί με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου.

Οι εθνικιστικές κραυγές κρύβουν πως η «Συμφωνία των Πρεσπών» προωθεί την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια με στόχο την περικύκλωση της Σερβίας και της Ρωσίας. 

Η νατοϊκή εισβολή στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, όπως έχει δείξει και η ιστορία, καμία ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια δεν φέρνει, αλλά ενισχύει την αντιδημοκρατική επιβολή, τους εξοπλισμούς, τους εθνικισμούς και την πολεμική απειλή.

Ο ελληνικός λαός θυμάται καλά ότι η υποταγή στους νατοϊκούς σχεδιασμούς επιφυλάσσει μόνο αίμα για τους λαούς. Δεν ξεχνάμε την κυπριακή τραγωδία και τον ρόλο του ΝΑΤΟ πίσω από τους χουντικούς τυχοδιωκτισμούς το 1974.

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας ξεκινάει αντινατοϊκή καμπάνια με κεντρικά αιτήματα να φύγουν οι βάσεις του θανάτου και τον απεγκλωβισμό από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, για να σταματήσει η χώρα μας να αποτελεί ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων που σπέρνουν θάνατο και προσφυγιά. 

⎼ Έξω από ΝΑΤΟ και ευρωστρατό, όχι στις νέες βάσεις, κλείσιμο όλων των βάσεων.

⎼ Κάτω η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία συναινούν Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛ. για μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη βάση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ευρωστρατού, για οικοδόμηση του αντιδραστικού άξονα με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο.

⎼ Όχι στον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και στην ιμπεριαλιστική επαναχάραξη των συνόρων.

⎼ Καμιά ανοχή στην πατριδοκαπηλία, στον εθνικισμό, στη φιλοπόλεμη ρητορική.

⎼ Άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Λεφτά για παιδεία, υγεία, κοινωνικές παροχές, δημόσια αγαθά. 

 

Επιδιώκουμε την κοινή δράση όλων των διαφορετικών ρευμάτων του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού και αντικαπιταλιστικού κινήματος και απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε αντιπολεμική, αντιφασιστική, προσφυγική συλλογικότητα και σε κάθε φίλο της ειρήνης και της ανεξαρτησίας των λαών, για μαζική αντινατοϊκή συγκέντρωση και πορεία στη Λάρισα από όπου ο ιμπεριαλισμός εξαπολύει τις δολοφονικές επιθέσεις του.

 

Αντιπολεμική, αντινατοϊκή, αντικυβερνητική διαδήλωση Κυριακή 14.4

Συγκέντρωση 10:30 π.μ. στην Πλατεία Ταχυδρομείου και στη συνέχεια πορεία στο Α.Τ.Α. και 1η Στρατιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
30/05/2023 - 12:10

Η Απάντηση στον Τζων Λιούις συνιστά πριν απ’ όλα μια εξαιρετική εισαγωγή στον μαρξισμό του Αλτουσέρ, ένα αλτουσεριανό μανιφέστο.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
17/01/2023 - 17:34

Ο Φεμινισμός για το 99%, από τα πιο σημαίνοντα κείμενα του ρεύματος της κοινωνικής αναπαραγωγής, είναι γέννημα-θρέμμα της Παγκόσμιας Φεμινιστικής Απεργίας.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.