ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


"Χώρα Προέλευσης"


Η Χώρα Προέλευσης είναι η ιστορία μιας χώρας και μιας οικογένειας σε ελεύθερη πτώση. Τρεις γενιές μιας οικογένειας (η γενιά του ’50, η γενιά της μεταπολίτευσης και η νέα γενιά) οδηγούνται σε μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων εξαιτίας μιας ενδοοικογενειακής υιοθεσίας. Παρακολουθώντας με υψηλές προσδοκίες τις Νύχτες Πρεμιέρας, την ξεχωρίσαμε ως μάλλον την καλύτερη του φετινού τους προγράμματος. Η ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα αποτελεί ένα συνονθύλευμα από πλάνα της ελληνικής ιστορίας και την ιστορία μιας οικογένειας.

Το πιο ελκυστικό στοιχείο της είναι η ασυνέχεια στο χρόνο και η σύνθεση, που επιτυγχάνεται μέσω αυτής, στο κεντρικό θέμα της ελευθερίας. Στη «Χώρα Προέλευσης» βλέπουμεπλάνα από την σύγχρονη ιστορία του κινήματος στην Ελλάδα, με τις λήψεις από τις συγκρούσεις του Δεκέμβρη του 2008 να κυριαρχούν στην αρχή της ταινίας. Ο αγώνας για ελευθερία στην σύγχρονη καταπιεστική κοινωνία ταυτίζεται αναδρομικά με την ελληνική Επανάσταση. Οι στίχοι του Διονυσίου Σολωμού θα ακουστούν πολλές φορές, θυμίζοντας μας πως κάποια αιτήματα είναι ακόμη και σήμερα ανεκπλήρωτα. Παράλληλα, στην οικογένεια, που είναι στο επίκεντρo, θα δούμε τους δεσμούς αίματος να γίνονται τα δεσμά που στερούν από τους πρωταγωνιστές την ελευθερία.

Χώρα Προέλευσης
Έγχρωμη/Ελληνική, 111’
Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας
Σενάριο: Σύλλας Τζουμέρκας, Γιούλα Μπούνταλη
Ηθοποιοί: Αμαλία Μουτούση, Θάνος Σαμαράς, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Ερρίκος Λίτσης, Γιούλα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
21/02/2020 - 13:35

Για οποιαδήποτε άλλη άδεια θα ήταν μια σχετικά ικανοποιητική περίοδος, όχι όμως και για την άδεια μητρότητας.

ΔΙΕΘΝΗ|
08/01/2020 - 22:07

Να καταδικάσουμε τις εγκληματικές ενέργειες των ΗΠΑ και να απαιτήσουμε την αποχώρηση των δυνάμεών τους από τη Μέση Ανατολή.

ΔΙΕΘΝΗ|
04/01/2020 - 19:58

Η εντεινόμενη πρόσδεση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια και την ειρήνη του λαού μας και των λαών της περιοχής.

ΔΙΕΘΝΗ|
02/01/2020 - 14:19

Το ελληνικό κράτος με την υπογραφή του στον East Med υποκλίνεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν χέρι στον πλούτο του παλαιστινιακού λαού.