ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Henri Lefebvre

Η εισβολή του Μάη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ |
Δευ, 24/07/2017 - 22:26

«Η φωνή μας να γίνει ταξίδι ανατροπής!»: Ξεκίνησε το Camping RadiKal 2017


Μπαίνει καλοκαίρι και προσπαθούμε να αποφορτιστούμε από την πίεση όλης της χρονιάς, ενώ η ζέστη της πόλης μάς βάζει επιτακτικά το ερώτημα «θα πάρουμε άδεια από την δουλειά;», «πώς πήγε η εξεταστική και τι έχει μείνει στις βαλίτσες από μαθήματα για τον Σεπτέμβρη;». Η καθημερινή ρουτίνα περνάει με τα search να είναι για την αναθεματισμένη ακρίβεια των διακοπών, ειδικά όταν αναζητάς κάτι διαφορετικό!

Από τις 24 μέχρι τις 31 Ιούλη στην πανέμορφη Βόρεια Εύβοια, στο camping «Ροβιές», επιχειρούμε να κάνουμε πραγματικότητα τις διακοπές όπως τις φανταζόμαστε. Με πυξίδα μια διαφορετική κουλτούρα, αλλά και το μεράκι μας, διαμορφώνουμε ένα συλλογικό εγχείρημα για οικονομικές και εναλλακτικές διακοπές για όλους/ες. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι κάποιες μέρες με εκδηλώσεις και συζητήσεις, συναυλίες, προβολές, τουρνουά. Μετά και την περσινή πρώτη πρωτοβουλία μας, φέτος συνεχίζουμε να προσπαθούμε να απευθυνθούμε σε νέους και νέες, που δεν εφησυχάζουν στην κανονικότητα, σε νέους και νέες, που σε πείσμα των καιρών θέλουν να δουν τα πράγματα να πηγαίνουν αλλιώς.

 

Δεν θέλουμε να μπαίνει η ζωή μας σε καλούπια...

Μετά από τόσα χρόνια λιτότητας, με τα μνημόνια να αποτελούν πλέον κανονικότητα, η νεολαία βρίσκεται στο επίκεντρο της επίθεσης. Καλούμαστε να σπουδάσουμε, να δουλέψουμε και να ζήσουμε μέσα σε μια άκρως πιεστική καθημερινότητα, και σε οικονομικές συνθήκες που σίγουρα περιορίζουν τα όνειρά μας. Είδαμε μέτρα να περνάνε, αλλά να δίνονται αγώνες, γιατί ποτέ δεν θέλαμε να συμβιβαστούμε με διαπραγματεύσεις ή αποφάσεις πάνω στις πλάτες μας και με φάρο την αξιοπρέπεια και την ελπίδα, παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή. 

Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε και αντιμέτωποι/ες με έναν κόσμο με συνεχείς αλλαγές, παλιές και νέες συγκρούσεις από τους συνεχιζόμενους τριγμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι τις πυκνές εξελίξεις σε διάφορες περιοχές, από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή μέχρι τον αραβικό κόσμο.

Οι νέες συνθήκες θέτουν και νέες προκλήσεις και καθήκοντα, γι' αυτό και επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη συζήτηση, τον διάλογο και τον προβληματισμό της νεολαίας των εργαζομένων και των ανέργων για το ποια διέξοδος μπορεί να υπάρξει, για το τι πρέπει να κάνουν δυνάμεις και άνθρωποι που δεν συμβιβάζονται με αυτή την κατάσταση!

 

…ούτε και οι διακοπές μας!

Κόντρα στο κυρίαρχο, εμπορευματοποιημένο πρότυπο του «πακέτου διακοπών», προτάσσουμε την αυτοοργάνωση, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την αυτομόρφωση. Διαμορφώνουμε συλλογικά έναν χώρο εναλλακτικής ψυχαγωγίας, συζήτησης και δημιουργικότητας. Μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον, εργαζόμαστε όλοι και όλες μαζί για την καθημερινή λειτουργικότητα του camping, διασκεδάζουμε και χαλαρώνουμε.

Μέσα από συλλογικές κουζίνες, μπαρ, χώρους εκδηλώσεων και συζητήσεων, λειτουργία βιβλιοπωλείου (με βιβλία πολιτικού, ιστορικού, φιλοσοφικού και λογοτεχνικού περιεχομένου), προσπαθούμε να προτείνουμε έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών ενάντια στο κυρίαρχο. Ταυτόχρονα, δημιουργούμε ένα πεδίο συζήτησης και προβληματισμού, στο οποίο διαφορετικές προσεγγίσεις και τρόποι σκέψης θα προσπαθήσουν να μάθουν ο ένας από τον άλλον. Οι διακοπές μας είναι μια ακόμα ευκαιρία να προτάξουμε ένα άλλο πρότυπο για το πώς θέλουμε να ζούμε, με δημιουργικότητα και ριζοσπαστικότητα, χωρίς να επιτρέπουμε σε κανέναν να μπαίνουν σε φόρμουλες και να είναι «μία από τα ίδια». Δεν συμβιβαζόμαστε με τα καθιερωμένα, αλλά αποδεικνύουμε ότι μπορούμε συνεχώς να φέρνουμε εικόνες από το μέλλον που θέλουμε!

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Τρίτη 25 Ιουνίου, 7.30 μ.μ.

Βιβλιοπαρουσίαση: Λουί Αλτουσέρ, Για την Πολιτιστική Επανάσταση, εκδόσεις Εκτός Γραμμής

Θα μιλήσει: Αντώνης Βαρσάμης

 

Τετάρτη 26 Ιουνίου, 11.00 π.μ.

Από τη σιωπή του ΤΙΝΑ στην ανάγκη νέων αγώνων: Όροι και προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός κινήματος νεολαίας

Θα μιλήσουν: Κωνσταντίνος Γκανέτσος, Νεφέλη Δημογεροντάκη, Νικόλας Νικολέας, Σίμος Σιμωτάς

 

Πέμπτη 27 Ιουνίου, 7.00 μ.μ.

Θεατρική παράσταση: Mamma Toni, αντιφασιστικός μονόλογος

Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε

Μετάφραση-σκηνοθεσία: Αγγελική Κασόλα, ερμηνεία: Ειρήνη Μελά

 

Παρασκευή 28 Ιουνίου

11.00 π.μ.: 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

Θα μιλήσουν: Θεοδώρα Καλίκη, Λάμπρος Παπαθανασίου, Γιάννης-Άγγελος Τράντος

 

7.30 μ.μ.: Θεατρικό αναλόγιο: «Οκτώβρης στον Νέβα»

Μια λοξή ματιά στα εκατοντάχρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης μέσα από τη συλλογική ανάγνωση και απαγγελία έργων του Βελιμίρ Χλέμπνικοφ (ποιητή, προφήτη και μέντορα του Μαγιακόφσκι).

 

Συναυλία: Bandallusia // Mer Noir // Στιχοιμα

 

Σάββατο 29 Ιουνίου

7.00 μ.μ.: Η αριστερά που χρειαζόμαστε μπροστά σε μια νέα περίοδο

Θα μιλήσουν: Δημήτρης Μητρόπουλος, Χρίστος Τουλιάτος

 

Συναυλία: Αλέξανδρος Κτιστάκης // Γιαβάς Γιαβάς

 

Κυριακή 30 Ιουνίου, 7.00 μ.μ.

Αναζητώντας μια σύγχρονη μυθολογία: Τάσεις και ρεύματα στην ελληνική λογοτεχνία

Θα μιλήσουν: Άρης Μαραγκόπουλος, Παναγιώτης Τσερόλας

 

Ακολουθεί μουσικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ελληνική ποίηση

Μαζί μας οι: Δάφνη Ζουρνατζή, Τάσος Βασιλειάδης, Δημήτρης Παπαφωτίου

 

Αναλυτικά για τις εκδηλώσεις και συζητήσεις του camping εδώ.

Ακολουθείστε το event του camping στο facebook: https://www.facebook.com/events/1780562492256508/

 

Σας περιμένουμε!

 

// Camping RadiKal 2017 //

Ροβιές, Εύβοια | 24-31 Ιουλίου

 

f: @campradikal

t: @radiKal_camp

i: Camping_RadiKal

e: [email protected]

w: radikalcamp.wordpress.com

Ομάδας επικοινωνίας: 6980523597 // 6976721278

 

Το camping RadiKal 2017 διοργανώνεται από τον τομέα νεολαίας της Αριστερής Ανασύνθεσης, την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (οργανώσεις που συμμετέχουν στην Λαϊκή Ενότητα), καθώς και από αγωνιστές της Πρωτοβουλίας για την Κομμουνιστική Αριστερά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
30/05/2023 - 12:10

Η Απάντηση στον Τζων Λιούις συνιστά πριν απ’ όλα μια εξαιρετική εισαγωγή στον μαρξισμό του Αλτουσέρ, ένα αλτουσεριανό μανιφέστο.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
17/01/2023 - 17:34

Ο Φεμινισμός για το 99%, από τα πιο σημαίνοντα κείμενα του ρεύματος της κοινωνικής αναπαραγωγής, είναι γέννημα-θρέμμα της Παγκόσμιας Φεμινιστικής Απεργίας.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.