ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ |
Παρ, 23/06/2017 - 19:29

Η ΖΩΗ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 2061; Οι G400 συζητάμε …


Το Σάββατο 24/6 στις 19:30 στην   πλ. Πανόρμου (Κανελλοπούλου) οι G400 θέτουμε ένα ερώτημα “H ζωή ξεκινά το 2061”;

Συζητάμε για τις συνθήκες εργασίας των νέων στην Ελλάδα των μνημονίων, ανταλλάσσουμε εμπειρίες, μιλάμε ανοιχτά για τα προβλήματα που μας απασχολούν, αναζητούμε συλλογικά τους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλίσουμε καλύτερους όρους για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια σαν νέοι και νέες, ερχόμαστε σε σύγκρουση με την κυβέρνηση των μνημoνίων και όλους αυτούς που τσακίζουν τα δικαιώματα μας.

Η ερώτηση είναι ειρωνική, ταυτόχρονα είναι και πραγματική. Είμαστε νέοι άνθρωποι με ή χωρίς πτυχία, με ή χωρίς προϋπηρεσία. Είμαστε νέοι και νέες, δηλαδή στο αποκορύφωμα του δυναμισμού μας, της δημιουργικότητας μας, των ονείρων μας για ένα καλύτερο μέλλον. Και το ερώτημα μας είναι τι θα κάνουμε στην ζωή μας, πως θα σχεδιάσουμε το μέλλον μας.

Ζούμε σε μια χώρα που τα τελευταία χρόνια ήταν στο επίκεντρο των εξελίξεων. Η χώρα μας όπως κι εμείς οι ίδιοι υπήρξαμε πειραματόζωα στο πλαίσιο της κρίσης. για ένα διαφορετικό μοντέλο εργασίας, για ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομίας. Τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος τα ζούμε καθημερινά: κακοπληρωμένη εργασία, ευέλικτη και “μαύρη”, φορολογία που γονατίζει καθημερινά, τεράστια ανεργία, μετανάστευση πολλών φίλων και γνωστών στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή, ακριβότερη ζωή, είναι μερικά από τα αποτελέσματα των τελευταίων 7 χρόνων μνημονικών πολιτικών.

Μαγικές λύσεις για την ζημιά που υποστήκαμε δεν υπάρχουν. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη αλλαγή που δεν θα στηριχτεί σε ψέματα και σε ωραία λόγια αλλά ούτε στο αδιέξοδο των μνημονίων και της πολιτικής εξαθλίωσης του πιο ζωντανού κομματιού της κοινωνίας, της νεολαίας. Ένα είναι το δεδομένο πως δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι. Επίσης ένα είναι το σίγουρο πως αν δεν “βγούμε μπροστά” αν δεν οργανωθούμε για να αντισταθούμε σε αυτή τη μαυρίλα, αν δεν βάλουμε πλάτη να αρνηθούμε οποιαδήποτε κυβέρνηση, οποιονδήποτε πολιτικό, οποιαδήποτε δύναμη θέλει να μας εξαθλιώσει, να μας πείσει πως αντικειμενικά έτσι είναι το μέλλον μας, πως φταίμε εμείς που δεν βρίσκουμε δουλειά, τότε όχι το 2061 ούτε το 3000 δεν θα ξεκινήσει η ζωή μας.

Είμαστε πολλοί, είμαστε σε όλα τα επαγγέλματα, ειδικευμένοι και ανειδίκευτοι. Μας ενώνουν δυο πράγματα: πρώτων δεν μπορούμε να δώσουμε απάντηση στο πως θέλουμε να είναι το μέλλον μας, δεύτερων παίρνουμε 500, 400, 200 ακόμα και λιγότερα ευρώ τον μήνα. Είμαστε οι “Generation 400” και πιστεύουμε πως πρέπει να αγωνιστούμε για τα καθημερινά προβλήματα μας, αλλά και για τα μεγαλύτερα που νιώθουμε πως μας υπερβαίνουν. Θέλουμε μια καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο μέλλον, θέλουμε δουλειά με αξιοπρέπεια.


 

 

 

 

Θα ακολουθήσει βραδιά Blues με την Eliana “One woman blues band»

facebook: Generation400
twitter: Generation400
mail: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
27/05/2020 - 19:52

Στον πυρήνα της ίδιας της πανδημίας είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός και η κυρίαρχη μορφή διαχείρισής του, ο νεοφιλελευθερισμός.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
19/02/2020 - 12:00

Μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.