ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Henri Lefebvre

Η εισβολή του Μάη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Νέοι ΛΑ.Ε: Να απελευθερωθούν άμεσα η Ηριάννα και ο Περικλής


Να απαλλαχθούν συνολικά από όλες τις άδικες κατηγορίες!

Η Ηριάννα και ο Περικλής καταδικάστηκαν εντελώς άδικα και με πλήρη απουσία πραγματικών στοιχείων. Η καταδίκη τους είναι άλλη μία περίπτωση δικαστικής και πολιτικής αυθαιρεσίας, άλλη μία σκευωρία του γνωστού παρακράτους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και μέρους του δικαστικού σώματος που αποτελεί κορύφωση προηγούμενων περιστατικών (π.χ. Τάσος Θεοφίλου).

Για αυτές τις διώξεις ευθύνη φέρουν και οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Πρώτα από όλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τοποθετείται σχεδόν σαν εξωτερικός παρατηρητής στα γεγονότα και σα να μην κυβερνά ψηφίζοντας μνημονιακούς νόμους και διατάξεις και μετά κλαψουρίζοντας ότι αναγκάζεται να τους εφαρμόσει. Ευθύνεται πρωτίστως γιατί, παρά την επιχειρηματολογία της περί προάσπισης και ενίσχυσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, όχι μόνο δεν κατάργησε τους τρομονόμους όπως υποσχόταν, αλλά αντίθετα προωθεί την ακόμα μεγαλύτερη σκλήρυνση τους. Από το καλοκαίρι της υποταγής της το 2015 είχαμε εκτιμήσει ως Λαϊκή Ενότητα ότι η μνημονιακή στροφή δεν θα περιοριστεί μόνο σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής και δημοσιονομικής διαχείρισης. Θα αγγίξει το σύνολο των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων γιατί το μνημόνιο δεν είναι απλά οικονομικό πρόγραμμα, είναι συνολικό κοινωνικοπολιτικό καθεστώς. Και είχαμε πει ότι θα καταρρεύσει σύντομα κάθε απατηλή διακήρυξη για «παράλληλα προγράμματα» εντός μνημονίων. Σήμερα ζούμε ακριβώς αυτό.

Ευθύνες φυσικά φέρει και η ακροδεξιών αποκλίσεων νεοφιλελεύθερη ΝΔ και οι σύμμαχοί της που σηκώνουν τη σημαία «του νόμου και της τάξης» αντιπολιτευτικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή που υπερασπίζεται φανατικά τη λογική των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων υπερασπίζεται και τη στροφή στον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στο λαϊκό κίνημα και τη νεολαία. Όλοι αυτοί επιχειρούν να σύρουν το κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό ακόμα δεξιότερα μετά τη νομιμοποίηση των μνημονίων και της λογικής της ΤΙΝΑ που τους πρόσφεραν απλόχερα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη μνημονιακή στροφή τους.

Εμείς δεν τσιμπάμε στο στημένο καυγά μνημονιακής «κεντροαριστεράς» και «κεντροδεξιάς». Τσακώνονται για τα μάτια του κόσμου συμφωνώντας πλήρως στην ουσία των μνημονίων και της εφαρμογής τους για να «μένουμε Ευρώπη», να μην έρθουμε σε ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ της λιτότητας, του νεοφιλελευθερισμού, της κατάργησης των εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων, του ρατσισμού και του πολέμου. Εμείς παλεύουμε για μία ριζοσπαστική δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή, για την υπεράσπιση των εργασιακών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Και καλούμε στη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για αυτό.

Στην πάλη αυτή εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε κάθε αγωνιζόμενο και απλό πολίτη που διώκεται άδικα. Και συμμετέχουμε στον αγώνα για την άμεση αποφυλάκιση και τελικά την αθώωση και απαλλαγή από κάθε στημένη κατηγορία.

– Να αποφυλακιστούν άμεσα η Ηριάννα και ο Περικλής

– Να απαλλαχτούν συνολικά από κάθε κατηγορία για να ζήσουν τη ζωή τους πλέον ελεύθεροι

– Για την Ηριάννα και τον Περικλή δεν έχουμε αυταπάτες, κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
30/05/2023 - 12:10

Η Απάντηση στον Τζων Λιούις συνιστά πριν απ’ όλα μια εξαιρετική εισαγωγή στον μαρξισμό του Αλτουσέρ, ένα αλτουσεριανό μανιφέστο.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
17/01/2023 - 17:34

Ο Φεμινισμός για το 99%, από τα πιο σημαίνοντα κείμενα του ρεύματος της κοινωνικής αναπαραγωγής, είναι γέννημα-θρέμμα της Παγκόσμιας Φεμινιστικής Απεργίας.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.