ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Ο Παύλος ζει, στους αγώνες για καλύτερη ζωή


Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την στιγμή που το μαχαίρι του νεοναζί Γιώργου Ρουπακιά καρφώνεται στο σώμα του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Έχουμε δει την κυβέρνηση δήθεν να προσπαθεί να σταματήσει την Χρυσή Αυγή, έχουμε δει τα κανάλια που προσπαθούσαν να μας πείσουν πως ο Παύλος δολοφονήθηκε για ποδοσφαιρική διαφωνία, τώρα να γίνονται υμνητές του και να θέλουν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Ένα πράγμα όμως σίγουρα δεν άλλαξε: η οργή για την δολοφονία του αδερφού μας του Παύλου από χέρι φασίστα. Και όπως σε κάθε περίπτωση η οργή φέρνει πάθος. Πάθος για ελευθερία, πάθος για αγώνα, πάθος για καλύτερη ζωή. Όπως και ο Παύλος ήθελε και απεικόνιζε στα τραγούδια του. Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική νεοναζιστική συμμορία που πλασάρεται ως «αντισυστημική» αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του. Τρομοκρατεί και κτυπάει αγωνιστές, δολοφονεί μετανάστες αλλά στους διάφορους Μαρινάκηδες κλείνει το μάτι, όπως και σε κάθε επιλογή της κυβέρνησης που επιτίθεται στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας ενάντια σε ότι μας τρομοκρατεί, σε ότι μας καταστέλλει, σε ότι θέλει να μας κόψει τα φτερά, σε ότι μας εμποδίζει να ονειρευτούμε. Δεν ξεχνάμε την θέληση για ζωή και ελευθερία στα τραγούδια του Παύλου Φύσσα, δε ξεχνάμε τον συμμαθητή μας Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, τον Berkin Elvan και τον Davide Bifolco που πέσαν νεκροί από τις σφαίρες των αστυνομικών. Για όλους αυτούς θα πάρουμε την ζωή στα δικά μας χέρια! Την ίδια ώρα που με το «Νέο Λύκειο» θέλουν να μας κάνουν στρατιωτάκια που θα διαβάζουμε όλη την μέρα , που θα ζούμε και θα μεγαλώνουμε σε ένα τελείως εντατικοποιημένο και αυταρχικό περιβάλλον που επιβάλλουν οι πολιτικές των μνημονίων της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ, την ίδια ώρα που διαγράφουν τους συναδέλφους μας φοιτητές, την ίδια ώρα που θέλουν να στείλουν τη γενιά μας στο «απόσπασμα» της ανεργίας και της μετανάστευσης, πρέπει οι μαθητές από κοινού με τους φοιτητές και την νεολαία όπου και αν αυτή υπάρχει να υψώσει τείχος αντίστασης και ανατροπής! Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΣ! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ! ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ! ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ! -Όλοι/εςστην πρωινή μαθητική πορεία στις 12:00 που καλεί ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Μαθητών» στο Κερατσίνι, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος - Όλοι/ες στην μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 στο Κερατσίνι στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
12/09/2020 - 12:55

Όλες/όλοι στην Καμάρα το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 18.00 και αγωνιστική ενωτική συμπόρευση όλων των συγκεντρώσεων!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
27/05/2020 - 19:52

Στον πυρήνα της ίδιας της πανδημίας είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός και η κυρίαρχη μορφή διαχείρισής του, ο νεοφιλελευθερισμός.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
19/02/2020 - 12:00

Μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
19/02/2020 - 11:56

Ασυμβίβαστος, ακούραστος και αφοσιωμένος εργάτης των ιδεών του σε μια εποχή δύσκολη για την επαναστατική σκέψη και δράση.