ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Henri Lefebvre

Η εισβολή του Μάη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


12o Camping Τομέα Νεολαίας Αριστερής Ανασύνθεσης!


Για 12η συνεχόμενη χρονιά το πολιτικό - πολιτιστικό camping του Τομέα Νεολαίας της Αρ. Αν. είναι και πάλι στα σκαρία για να φιλοξενήσει κάθε αριστερό νεολαίο που μάχεται και διεκδικεί, που αναζητά έναν άλλο κόσμο.

Το camping εδώ και 11 χρόνια δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες νεολαίους να ψηλαφήσουν έναν άλλο, εναλλακτικό, διαφορετικό τρόπο να οργανώσουν και να διαμορφώσουν την καθημερινότητά τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά και «τροφή» για τις πολιτικές και πολιτιστικές τους αναζητήσεις μακριά από τα κυρίαρχα πρότυπα.

Γι’ αυτό για μια ακόμη χρονιά σας καλούμε στο Λιτόχωρο Πιερίας 1 με 10 Αυγούστου στο camping Νηρέας στην παραλία του Βαρικού
να γίνετε κομμάτι της συλλογικής μας αναζήτησης, της προσπάθειάς μας για αυτό-μόρφωση, αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη, με ένα πρόγραμμα γεμάτο πολιτικές συζητήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, προβολές, θέατρο, workshops.

Ειδικά στα χρόνια της κρίσης, η οποία χρόνο με το χρόνο βαθαίνει και όπου οι οικονομικές συνθήκες καθιστούν όλο και πιο δύσκολο να ανταπεξέλθει κανείς στις οικονομικές απαιτήσεις των καλοκαιρινών διακοπών, γίνεται όλο και πιο αναγκαίο για ένα νεολαίο να περάσει τις διακοπές του οικονομικά και συλλογικά.

Παράλληλα, όμως, είναι και ευκαιρία εμβάθυνσης των πολιτικών και θεωρητικών μας ερωτημάτων. Βρισκόμαστε στο τέλος μιας χρονιάς που χαρακτηρίστηκε από κυβερνητική εναλλαγή, με νικητή μια κυβέρνηση αριστερών καταβολών, η οποία μέχρι στιγμής δείχνει να μην επιλέγει τις αναγκαίες ρηξιακές επιλογές που απαιτούνται για να «πάνε τα πράγματα αλλιώς» σ’ αυτόν τον τόπο και μιας χρονιάς όπου λαός και νεολαία εξέφρασαν την αγανάκτησή τους στο δρόμο αλλά και στις εκλογές, όμως ασθμαίνουν να αγωνιστούν και να βγουν στο δρόμο της διεκδίκησης. Πρόκειται για μια χρονιά που άνοιξε νέα ερωτήματα και ανέδειξε ρήγματα που αναβαθμίζουν τα καθήκοντα και τις ευθύνες της αριστεράς και γι' αυτό είναι ανάγκη να συζητήσουμε για την επαναστατική αριστερή στρατηγική, για την ευθύνη και την τεχνική της ρήξης με τις προηγούμενες πολιτικές της εξαθλίωσης, για τη νεολαία και το νεολαιίστικο κίνημα, καθώς και ένα πλήθος καθημερινών ζητημάτων. Είναι ανάγκη και πρόκληση η ανάδειξη ενός πολιτιστικού αντιπροτάγματος, μιας άλλης αφήγησης για την ψυχαγωγία και την οργάνωση της καθημερινότητας. Ένα αντιπρόταγμα που επιτάσσει τη διάκριση πνευματικής-χειρωνακτικής εργασίας, που αναδεικνύει την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση σε κυρίαρχους άξονες, μέσα από αυτοοργανωμένη και συλλογική κουζίνα, ομάδες καθαριότητας, αυτοοργανωμένο ιατρείο. Εν τέλει, ένα αντιπρόταγμα που κόντρα στην κυρίαρχη αφήγηση για τη διασκέδαση της εκτόνωσης και της εμπορευματοποίησης θα περιγράφει ένα άλλο μοντέλο ψυχαγωγίας.

Και όλα αυτά συνθέτουν μια φιλοδοξία μέσα από το camping η νεολαία να σχηματίσει εικόνες από ένα μέλλον μια άλλης οργάνωσης, ενός διαφορετικού κόσμου.

Μπορεί τόσα χρόνια να προσπαθούν να μας πείσουν ότι δε θα μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς και ότι είμαστε καταδικασμένοι σε ένα μέλλον ανεργίας, επισφαλούς εργασίας και επιστημονικής μετανάστευσης.

Μπορεί να προσπαθούν να διατηρήσουν για εμάς ένα καθεστώς μειωμένων προσδοκιών, όμως εμείς ξέρουμε πως μέσα από τους καθημερινούς αγώνες που δίνουμε χαράζεται ένας άλλος δρόμος, ο δρόμος που δείχνει ο αντιφασιστικός αγώνας στην Ουκρανία, οι μάχες των Κούρδων στο Κομπάνι και το φοιτητικό κίνημα στη Χιλή. Ένας δρόμος που ο λαός μας άρχισε και πρέπει να συνεχίσει από την εξέγερση του Δεκέμβρη του ’08, τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ’10-’12, τα φοιτητικά κινήματα. Ένας δρόμος που εν τέλει χαράζεται μέσα από τις καθημερινές μάχες που πρέπει να δώσουμε γιατί….

«στο τέλος της ημέρας είμαστε αυτό που κάνουμε για να αλλάξουμε αυτό που είμαστε»

blog: campingaran.wordpress.com

email: [email protected]"> [email protected]

facebook: www.facebook.com/campingtn.aran twitter: twitter.com/Camping_TN_Aran

τηλεφωνα επικοινωνιας: Αθήνα: 6989618853 Θεσσαλονίκη: 6971947636 Ιωάννινα: 6989649152 Κομοτηνή: 6942436404 Ξάνθη: 6972144863 Πάτρα: 6972414629 Ρέθυμνο: 6984107203 Χανιά: 6942217338 Λιβαδεια: 6974303316

556

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
30/05/2023 - 12:10

Η Απάντηση στον Τζων Λιούις συνιστά πριν απ’ όλα μια εξαιρετική εισαγωγή στον μαρξισμό του Αλτουσέρ, ένα αλτουσεριανό μανιφέστο.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
17/01/2023 - 17:34

Ο Φεμινισμός για το 99%, από τα πιο σημαίνοντα κείμενα του ρεύματος της κοινωνικής αναπαραγωγής, είναι γέννημα-θρέμμα της Παγκόσμιας Φεμινιστικής Απεργίας.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.