ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Henri Lefebvre

Η εισβολή του Μάη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Ανακοίνωση του ΠΑΚΣ για την αποστολή ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία


 

Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός καταγγέλλει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για αποστολή αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου «Πάτριοτ» στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα, τόσο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχουν ήδη ταχθεί υπέρ στο αίτημα για αποστολή ελληνικών Patriot στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας «πολυεθνικής αντιαεροπορικής ασπίδας» για την προστασία των ενεργειακών εγκαταστάσεων της περιοχής. Το παραπάνω γίνεται στη σκιά της επίθεσης των Χούτι της αιματοκυλισμένης Υεμένης κατά του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία. 

Η προώθηση αυτού του σχεδιασμού των ΗΠΑ έχει στόχο να ενισχύσει τον ρόλο της Σαουδικής Αραβίας ως ενός πειθήνιου κράτους-αστυφύλακα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή και να αυξήσει τα κράτη που συμμετέχουν στα σχέδια για τη Μέση Ανατολή των Μεγάλων Δυνάμεων της Δύσης. Από την πρώτη συνάντηση του Αμερικανού πρόεδρου με τους μονάρχες της Μέσης Ανατολής για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα αμερικανικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τον σχεδιασμό της δημιουργίας ενός αραβικού στρατιωτικού συνασπισμού στα χνάρια του ΝΑΤΟ, με στόχο τη στρατιωτική καταστολή των κινημάτων αντίστασης και τον περιορισμό του Ιράν. Πρόσφατα, ο Ντόναλντ Τράμπ ανακοίνωσε πως η Σαουδική Αραβία πλήρωσε 1 δισ. δολάρια για να αυξήσει τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή, μετατρέποντας τον αμερικανικό στρατό σε μισθοφόρο των πετρελαϊκών εταιριών και των αντιδραστικών καθεστώτων του Κόλπου την ίδια ώρα που αυτά οδηγούν τον λαό της Υεμένης σε γενοκτονία και αποτελούν το βασικό χρηματοδότη των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, η Washington Post αποκάλυψε ότι στην περιοχή της Υεμένης, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να δολοφονήσουν την ίδια ημέρα με τον Σολεϊμανί και δεύτερο ανώτερο στρατιωτικό στέλεχος του Ιράν και διοικητή επίσης της Δύναμης Κουντς του Ιράν. 

Αναρωτιόμαστε ποια ακριβώς «εθνικά συμφέροντα» θα προασπίζουν τα ελληνικά Patriot προστατεύοντας τα πετρέλαια της αντιδραστικής πετρελαιομοναρχίας πέρα από αυτά της ολιγαρχίας, που επιθυμεί επιβράβευση για τη συμμετοχή της χώρας μας στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι κίνδυνοι για την περιοχή και τη χώρα μας από την πολεμική ανάφλεξη επιτάσσουν κάθε τέτοια τυχοδιωκτική ενέργεια να βρει απέναντι ένα ενωτικό αντιπολεμικό κίνημα, που σε συμμαχία με τα αντίστοιχα κινήματα της περιοχής και του κόσμου θα βάλουν φρένο στην πολεμική απειλή.

 

πηγή: antipolemikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
30/05/2023 - 12:10

Η Απάντηση στον Τζων Λιούις συνιστά πριν απ’ όλα μια εξαιρετική εισαγωγή στον μαρξισμό του Αλτουσέρ, ένα αλτουσεριανό μανιφέστο.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
17/01/2023 - 17:34

Ο Φεμινισμός για το 99%, από τα πιο σημαίνοντα κείμενα του ρεύματος της κοινωνικής αναπαραγωγής, είναι γέννημα-θρέμμα της Παγκόσμιας Φεμινιστικής Απεργίας.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.