ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Όχι στο ξέπλυμα της δολοφονικής Χρυσής Αυγής - Ο λαός στον δρόμο!


Να τσακίσουμε το φασισμό - Να αντισταθούμε στην κρατική καταστολή!

Προκαλεί το λαϊκό αίσθημα η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της Χ.Α., που επιρρίπτει την ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκλειστικά στον Ρουπακιά ως αποτέλεσμα δήθεν «τυχαίας συνάντησης», και ξεπλένει το ναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. για τη δολοφονία του Παύλου και τις φονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. 

Η εισαγγελέας περιφρόνησε το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που δείχνει ξεκάθαρα την άμεση εμπλοκή και συμμετοχή ολόκληρης της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την προηγούμενη στοχοποίησή του από το ναζιστικό μόρφωμα, αλλά και την άμεση εμπλοκή των υψηλότερων κλιμακίων της Χ.Α. σε όλες τις επιθέσεις με ανθρωποκτόνο δόλο. Είναι η ίδια εισαγγελέας που είχε προτείνει την καταδίκη του αθώου Τάσου Θεοφίλου με βάση τις διατάξεις περί τρομοκρατίας (187Α ΠΚ) επικαλούμενη σαθρά επιχειρήματα, πρόταση που τελικά δεν υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

 

 

Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη για τα αμιγώς πολιτικά κριτήρια που υποκινούν παράγοντες της δικαιοσύνης και που καθιστούν τον δικαστικό μηχανισμό μοχλό επιβολής αντιδραστικών εξελίξεων. Δεν είναι τυχαία μια τέτοια πρόταση, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την επίθεση από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξαπολύσει γενικευμένη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, με το δόγμα «Νόμος και Τάξη». Τα περιστατικά ωμής αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα κατά την εκκένωση καταλήψεων (λόγου χάρη σε βάρος της οικογένειας Ινδαρέ) στο Κουκάκι ⎼ μία γειτονιά που τελεί υπό «κατάληψη» από το AirBnB⎼ συμπληρώνουν το κρεσέντο αυταρχισμού που ξεδιπλώνεται με την αποχαλίνωση της κρατικής βίας. Η πολιτική της αντιδημοκρατικής επίθεσης στη δημόσια και πολιτική ζωή ⎼που θωρακίζεται από ένα έντονα αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο νόμων και διατάξεων⎼ συνεχίζεται με τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστείλει το εργατικό και απεργιακό κίνημα με αντιδραστικές αντεργατικές ρυθμίσεις με αφορμή την πρόσφατη απεργία των εργαζόμενων του μετρό. Οι παράνομες και αθρόες συλλήψεις, το χτύπημα του ασύλου, η κακοποίηση διαδηλωτών, η εκκένωση χώρων αλληλεγγύης και η στοχοποίηση πολιτικών χώρων και αγωνιστών δεν θα περάσουν!

Σε αυτό το κλίμα, μια εξέλιξη στην υπόθεση της δολοφονικής συμμορίας της Χ.Α. που θα αθωώνει τον ναζισμό, οπλίζει το χέρι των φασιστών.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Ο λαός γνωρίζει με την πικρή πείρα του ότι η Χ.Α. και οι φασίστες αποτελούν εγκληματικές συμμορίες και θανάσιμο κίνδυνο. 

Απαιτούμε την καταδίκη των δολοφόνων της Χ.Α. 

Οι παλλαϊκοί αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας θα τσακίσουν τον φασισμό. Θα είμαστε στους δρόμους και παρόντες τη μέρα συνέχισης της δίκης στις 8.1.2020 και μέχρι να σβήσουμε το φασισμό και να δικαιωθούν ο Παύλος, ο Σαχζάτ και τόσοι χτυπημένοι από τους φασίστες.

Θα υπερασπιστούμε τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, απέναντι στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία.

 

Καλούμε σε διαδήλωση το Σάββατο 21/12/2019, 13.00 στα Προπύλαια.

 

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ (Ομάδα Κομμουνιστών/στριών)

Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ)

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ)

ΔΕΑ

ΕΚΚΕ ΚΚΕ(μ-λ)

Κόκκινο Νήμα

Κρίση+Κριτική

Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ)

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νΚΑ

Ξεκίνημα

ΟΚΔΕ

Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
06/10/2020 - 20:20

Απαιτούμε να καταδικαστούν ως εγκληματική οργάνωση και να τους καταλογιστούν οι μέγιστες των ποινών για αυτά τα εγκλήματα. Ο αγώνας όμως ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό δεν θα σταματήσει την ημέρα της δίκης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
27/05/2020 - 19:52

Στον πυρήνα της ίδιας της πανδημίας είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός και η κυρίαρχη μορφή διαχείρισής του, ο νεοφιλελευθερισμός.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
19/02/2020 - 12:00

Μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
19/02/2020 - 11:56

Ασυμβίβαστος, ακούραστος και αφοσιωμένος εργάτης των ιδεών του σε μια εποχή δύσκολη για την επαναστατική σκέψη και δράση.