ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Κάτω τα χέρια από το Δίκτυο Σπάρτακος: Να σταματήσει κάθε δίωξη κατά του Νίκου Χαραλαμπόπουλου!


Η δίωξη σε βάρος του αγωνιστή Νίκου Χαραλαμπόπουλου αποτελεί άλλη μια προσπάθεια για την ποινικοποίηση και τη φίμωση του Δικτύου Σπάρτακος, της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και συνολικά του κινήματος για τα δικαιώματα των φαντάρων. Δεν είναι άσχετη με την προσπάθεια μετατροπής του στρατού σε ένα εργαλείο εξυπηρέτησης νατοϊκών σχεδιασμών και εντάσσεται σε ένα συνολικό κλίμα αυταρχισμού και περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Σε μια τέτοια περίοδο έχουμε ανάγκη από ένα μαζικό κίνημα μέσα κι έξω από τον στρατό, ένα κίνημα που να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των στρατευμένων ως πολιτών με στολή, που να αντιπαλεύει τα νατοϊκά σχέδια, που να υψώνει αγωνιστικά εμπόδια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης αλλά και της ηγεσίας του στρατού, ενός κινήματος φιλειρηνικού, αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού.

Γι’ αυτόν τον λόγο και ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων - Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα δεκάδες σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις πολιτικές οργανώσεις που απαιτούν εδώ και τώρα να σταματήσει η δίωξη κατά του Νίκου Χαραλαμπόπουλου.

 

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΔΙΕΘΝΗ|
22/01/2020 - 10:22

Σαφής προτεραιότητα είναι το «όχι στον πόλεμο» και η προσπάθεια συντονισμού των αντιπολεμικών φιλειρηνικών αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων σε Ελλάδα και Τουρκία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
24/01/2019 - 09:12

Ενάντια στη ΝΑΤΟϊκή συμφωνία των Πρεσπών, την υποταγή της κυβέρνησης στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό σε κάθε χώρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
21/01/2019 - 22:14

Η συμφωνία έγινε γιατί αυτό απαιτούν τα αμερικανικά συμφέροντα στη γειτονιά μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
09/01/2019 - 09:09

Την εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να υποδεχτεί η κυβέρνηση Τσίπρα.