ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Henri Lefebvre

Η εισβολή του Μάη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Κάτω τα χέρια από το Δίκτυο Σπάρτακος: Να σταματήσει κάθε δίωξη κατά του Νίκου Χαραλαμπόπουλου!


Η δίωξη σε βάρος του αγωνιστή Νίκου Χαραλαμπόπουλου αποτελεί άλλη μια προσπάθεια για την ποινικοποίηση και τη φίμωση του Δικτύου Σπάρτακος, της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και συνολικά του κινήματος για τα δικαιώματα των φαντάρων. Δεν είναι άσχετη με την προσπάθεια μετατροπής του στρατού σε ένα εργαλείο εξυπηρέτησης νατοϊκών σχεδιασμών και εντάσσεται σε ένα συνολικό κλίμα αυταρχισμού και περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Σε μια τέτοια περίοδο έχουμε ανάγκη από ένα μαζικό κίνημα μέσα κι έξω από τον στρατό, ένα κίνημα που να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των στρατευμένων ως πολιτών με στολή, που να αντιπαλεύει τα νατοϊκά σχέδια, που να υψώνει αγωνιστικά εμπόδια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης αλλά και της ηγεσίας του στρατού, ενός κινήματος φιλειρηνικού, αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού.

Γι’ αυτόν τον λόγο και ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων - Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα δεκάδες σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις πολιτικές οργανώσεις που απαιτούν εδώ και τώρα να σταματήσει η δίωξη κατά του Νίκου Χαραλαμπόπουλου.

 

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
30/05/2023 - 12:10

Η Απάντηση στον Τζων Λιούις συνιστά πριν απ’ όλα μια εξαιρετική εισαγωγή στον μαρξισμό του Αλτουσέρ, ένα αλτουσεριανό μανιφέστο.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
17/01/2023 - 17:34

Ο Φεμινισμός για το 99%, από τα πιο σημαίνοντα κείμενα του ρεύματος της κοινωνικής αναπαραγωγής, είναι γέννημα-θρέμμα της Παγκόσμιας Φεμινιστικής Απεργίας.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.