ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Κάτω τα χέρια από το Δίκτυο Σπάρτακος: Να σταματήσει κάθε δίωξη κατά του Νίκου Χαραλαμπόπουλου!


Η δίωξη σε βάρος του αγωνιστή Νίκου Χαραλαμπόπουλου αποτελεί άλλη μια προσπάθεια για την ποινικοποίηση και τη φίμωση του Δικτύου Σπάρτακος, της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και συνολικά του κινήματος για τα δικαιώματα των φαντάρων. Δεν είναι άσχετη με την προσπάθεια μετατροπής του στρατού σε ένα εργαλείο εξυπηρέτησης νατοϊκών σχεδιασμών και εντάσσεται σε ένα συνολικό κλίμα αυταρχισμού και περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Σε μια τέτοια περίοδο έχουμε ανάγκη από ένα μαζικό κίνημα μέσα κι έξω από τον στρατό, ένα κίνημα που να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των στρατευμένων ως πολιτών με στολή, που να αντιπαλεύει τα νατοϊκά σχέδια, που να υψώνει αγωνιστικά εμπόδια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης αλλά και της ηγεσίας του στρατού, ενός κινήματος φιλειρηνικού, αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού.

Γι’ αυτόν τον λόγο και ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων - Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα δεκάδες σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις πολιτικές οργανώσεις που απαιτούν εδώ και τώρα να σταματήσει η δίωξη κατά του Νίκου Χαραλαμπόπουλου.

 

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
27/05/2020 - 19:52

Στον πυρήνα της ίδιας της πανδημίας είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός και η κυρίαρχη μορφή διαχείρισής του, ο νεοφιλελευθερισμός.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
19/02/2020 - 12:00

Μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.