ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Louis Althusser

Για τον Μαρξ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ |
Τρί, 28/11/2017 - 11:10

Να σταματήσουμε να επιβιώνουμε, να ξεκινήσουμε να ζούμε!


Το να είσαι 20 ή 25 ή 30 χρονών στην Ελλάδα του 2017 και να προσπαθείς να βρεις τη θέση σου στην αγορά εργασίας, να πατήσεις στα πόδια σου, να ανεξαρτητοποιηθείς από τους δικούς σου και τα συναφή είναι μια υπόθεση που αν φάνταζε δύσκολη στην αρχή σύντομα αποδείχτηκε ακατόρθωτη για πολλούς και πολλές.

Αντιλαμβανόμαστε αφενός ότι το να κοιτάξει καθένας την πάρτη του δεν είναι λύση και αφετέρου ότι μάλλον όλοι/ες μαζί πρέπει να στραφούμε ενάντια σε αυτούς που φέρουν την πραγματική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.

Τις κυβερνήσεις που ψήφισαν το ένα παλιόχαρτο μετά το άλλο ξεφτιλίζοντας πλήρως όρους ζωής και εργασίας. Που μας έκαναν να ψάχνουμε στα λεξικά για το τι σημαίνει συλλογική σύμβαση εργασίας, επιδόματα, άδειες. Που μας είπαν να πάμε για δουλειά με 300 και 400 ευρώ.

Από κοντά τους να δούμε και την εργοδοσία, η οποία τρίβει τα χέρια της πλουτίζοντας από αυτήν την κατάσταση, ξεθαρρεύει όλο και περισσότερο, παρανομεί, ποδοπατά την αξιοπρέπειά μας μέσα στους χώρους δουλειάς, εγκληματεί καθημερινά.

Η ανεργία, η ευέλικτη εργασία, η επισφάλεια στους χώρους δουλειάς μαζί με τις κυβερνήσεις, την εργοδοσία και όσους ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση είναι ο εχθρός μας. Δεν πειθόμαστε απ’ όσους μας λένε ότι όλα τα παραπάνω είναι μονόδρομος, ότι δεν μπορούμε να ελπίσουμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον, ότι είναι δικό μας φταίξιμο που φτάσαμε ώς εδώ, ότι πρέπει να συνηθίσουμε αυτή τη ζωή. 

Ως Generation400 είμαστε μια κίνηση εργαζομένων και ανέργων που επιδιώκει να μιλήσει για όλα αυτά. Να καταστήσει ορατή αυτή την κατάσταση. Να ξεκαθαρίσει ότι ούτε θα την παλέψουμε (έτσι) αλλά ούτε και θα χωνέψουμε αυτή τη σάπια καθημερινότητα της μνημονιακής καφρίλας.

Το Σάββατο 2.12 στις 19.00 στο στέκι «Π – χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού» (Καμπούρογλου 44, Κάτω Πατήσια) διοργανώνουμε την πρώτη μας ανοιχτή συζήτηση. Εκεί δεν θέλουμε να διατυπώσουμε μεγάλες αλήθειες. Θέλουμε να πούμε τα πράγματα όπως είναι, όπως τα βλέπουμε και τα νιώθουμε. Να γνωριστούμε. Να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι/ες μαζί.

Σκοπός μας είναι να μιλήσει κόσμος από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους μεταφέροντας εμπειρία και προβληματισμούς.

Μετά τη λήξη της συζήτησης θα ακολουθήσει πάρτι για την οικονομική ενίσχυση της κίνησής και του στεκιού.

 

g400.gr
[email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
24/12/2020 - 11:28

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου πολλές: ντροπή, φόβος, άγχος, τύψεις.  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ|
27/05/2020 - 19:52

Στον πυρήνα της ίδιας της πανδημίας είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός και η κυρίαρχη μορφή διαχείρισής του, ο νεοφιλελευθερισμός.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
19/02/2020 - 12:00

Μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.