ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Henri Lefebvre

Η εισβολή του Μάη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Ούτε σπιθαμή χώρου στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής


Το μεσημέρι της Παρασκευής 8/9 φασίστες επιτέθηκαν σε σύντροφό μας, μέλος της Αριστερής Ανασύνθεσης και της Λαϊκής Ενότητας, που μαζί με μία συντρόφισσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έσβηναν φασιστικά συνθήματα στην περιοχή Παγανή της Μυτιλήνης. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι φασίστες εξαπέλυσαν καταιγισμό ύβρεων αντικομμουνιστικού και ρατσιστικού περιεχομένου. Η παρέμβαση οδηγών διερχόμενων αυτοκινήτων που σταμάτησαν και παρενέβησαν υπέρ του συντρόφου μας απέτρεψε τα χειρότερα. 

Η Χρυσή Αυγή έχει επιχειρήσει να στηθεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου αξιοποιώντας ρατσιστικά αντανακλαστικά μέρους των τοπικών κοινωνιών με αφορμή την έλευση των προσφύγων εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου στη Μέση Ανατολή και ειδικά στη Συρία. Προσπαθεί να εμφανιστεί μέσω «αυθόρμητων» αντιδράσεων κατοίκων και τοπικών «επιτροπών» και κινείται σε συνεργασία και με τοπικές αρχές και μονάδες καταστολής. Αξιοποιεί όλη την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας (εγκλεισμός και απομόνωση προσφύγων, όξυνση των αντιδράσεών τους ενάντια στην άτυπη φυλάκισή τους κ.λπ.), την οποία υλοποιεί και στηρίζει σταθερά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όμως, η μαζική λαϊκή αλληλεγγύη προς το τεράστιο προσφυγικό κύμα και η παρέμβαση του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος και του κινήματος αλληλεγγύης έχουν αποτρέψει τα σχέδιά τους και έχουν περιορίσει την απήχησή τους. Πετυχαίνοντας και κρίσιμες νίκες όπως η πολιτική απομόνωση και το κλείσιμό των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μυτιλήνη.  

Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε ακριβώς επειδή δεν ξεχνάμε τι είναι ο φασισμός. Σε λίγες μέρες άλλωστε κλείνουν 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η δολοφονία του, όπως και αυτή του Σαχζάτ Λουκμάν, μας θυμίζουν μέχρι που είναι διατεθειμένη να φτάσει η Χρυσή Αυγή στην προσπάθειά της να διασπείρει το ναζιστικό της δηλητήριο. Και για αυτό θα συνεχίσουμε να σπάμε τον τρόμο του φασισμού στο δρόμο με μαζικό, λαϊκό και νεολαιίστικο αγώνα! 

 

Με την καθημερινή αλληλεγγύη και τους αγώνες μας τσακίζουμε τους νεοναζί.

 

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ:

Το Σάββατο 16/9 στις 18:00 στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Σύνταγμα. Πορεία προς της Βουλή και τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Τη Δευτέρα 18/9 στις 17:00 στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Θα ακολουθήσει πορεία στο Κερατσίνι με κατεύθυνση το Καστράκι όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Π. Φύσσα.

 

Αριστερή Ανασύνθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
30/05/2023 - 12:10

Η Απάντηση στον Τζων Λιούις συνιστά πριν απ’ όλα μια εξαιρετική εισαγωγή στον μαρξισμό του Αλτουσέρ, ένα αλτουσεριανό μανιφέστο.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
17/01/2023 - 17:34

Ο Φεμινισμός για το 99%, από τα πιο σημαίνοντα κείμενα του ρεύματος της κοινωνικής αναπαραγωγής, είναι γέννημα-θρέμμα της Παγκόσμιας Φεμινιστικής Απεργίας.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.