ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Henri Lefebvre

Η εισβολή του Μάη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


«Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες»: Σε Ελλάδα, Βολιβία, Εκουαδόρ, Χιλή


Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα, ένα πράγμα συνεχίζει να είναι το ίδιο εμφανές: Η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της καταστολής είναι το μόνο που φαίνεται να έχουν να αντιπροτείνουν οι αστικές τάξεις απέναντι στις διεκδικήσεις και τις προσδοκίες των εργαζομένων και της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή. 

Το 2008, στον απόηχο του μαζικού μαχητικού φοιτητικού κινήματος του 2006-07 και στα προεόρτια του ξεσπάσματος της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η νεολαία αντιλαμβάνεται ότι αυτό που ετοιμάζουν για την ίδια οι από πάνω δεν αποτελεί παρά μια ευθεία επίθεση στο δικαίωμά της στην εργασία, την εκπαίδευση, τους αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης εν γένει.

Σήμερα, μετά από περίπου δέκα χρόνια κρίσης και μνημονιακών πολιτικών, η φλόγα αυτής της αμφισβήτησης δεν έχει σβήσει. Απέναντι στη συνεχιζόμενη νεοφιλελεύθερη επίθεση στα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας και στην τρομοκρατία της καταστολής στην οποία με εμφατικό τρόπο επενδύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναβαθμίζοντας ποιοτικά το έργο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, το φοιτητικό κίνημα έχει ήδη δώσει τις πρώτες απαντήσεις, σπάζοντας τον φόβο και το κλίμα κοινωνικής συναίνεσης σε αυτή την καταστροφική πολιτική.

Ζητούμενο είναι το επόμενο διάστημα οι αντιστάσεις να εξαπλωθούν αμφισβητώντας σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε γειτονιά τη στυγνή, ωμή και απροκάλυπτη επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματά μας. 

Από αυτή τη σκοπιά, η 6η Δεκέμβρη πέρα από αγώνας ενάντια στη λήθη είναι ταυτόχρονα κάλεσμα συσπείρωσης και αντεπίθεσης ενάντια στη σημερινή βαρβαρότητα.

Κάλεσμα στη νεολαία που δοκιμάζεται σκληρά και εξεγείρεται ενάντια στις πολιτικές του κέρδους και της εκμετάλλευσης σε όλον τον πλανήτη. Κάλεσμα για όλον τον εργαζόμενο λαό, που έχει βιώσει στο πετσί του ότι όπου δεν πίπτει ο λόγος των κυρίαρχων, πίπτει η ράβδος των μονάδων καταστολής.

 

Ενωτικός και μαζικός αγώνας για τα συλλογικά και ατομικά δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας!

Όλοι και όλες στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη, στις 18.00, στα Προπύλαια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
30/05/2023 - 12:10

Η Απάντηση στον Τζων Λιούις συνιστά πριν απ’ όλα μια εξαιρετική εισαγωγή στον μαρξισμό του Αλτουσέρ, ένα αλτουσεριανό μανιφέστο.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
17/01/2023 - 17:34

Ο Φεμινισμός για το 99%, από τα πιο σημαίνοντα κείμενα του ρεύματος της κοινωνικής αναπαραγωγής, είναι γέννημα-θρέμμα της Παγκόσμιας Φεμινιστικής Απεργίας.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.