ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


Henri Lefebvre

Η εισβολή του Μάη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


αυτοοργάνωση | συλλογικότητα | αλληλεγγύη | αυτομόρφωση

«Ζούμε ενάντια, ζούμε ανατρεπτικά!»: Ξεκινάει σήμερα το camping RadiKal


Με κεντρικό σύνθημα «Ζούμε ενάντια, ζούμε ανατρεπτικά» και λέξεις «κλειδιά» την αυτοοργάνωση, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την αυτομόρφωση, ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει για δέκα ημέρες το camping RadiKal, ένα νέο εγχείρημα για ένα ανήσυχο και ριζοσπαστικό καλοκαίρι. Επιδιώκοντας μια άλλη οργάνωση των διακοπών, στηριγμένη στη συλλογικότητα, τη δημιουργικότητα και την ενεργό συμμετοχή όλων στη λειτουργία και την διαμόρφωση της καθημερινής ζωής σ’ αυτό, το camping RadiKal, αποτελεί μια διαφορετική και εξαιρετικά οικονομική πρόταση για διακοπές, κόντρα στο κυρίαρχο, εμπορευματοποιημένο και ατομοκεντρικό πρότυπο. Στόχος του, τις δέκα ημέρες που θα διαρκέσει να αποτελέσει έναν χώρο συνεύρεσης, εναλλακτικής ψυχαγωγίας και χαλάρωσης, και ταυτόχρονα έναν χώρο συζήτησης, συμμετοχής και συλλογικού προβληματισμού· έναν χώρο στον οποίο η θεωρία, η πολιτική και ο πολιτισμός θα επιδιώκουν να προσεγγίζουν το πραγματικό τους νόημα, μακριά από τις κυρίαρχες εκδοχές τους.

 

Συζητήσεις

Στη διάρκεια του κάμπινγκ θα πραγματοποιηθούν 8 κεντρικές συζητήσεις με θέματα την προσφυγική κρίση και το city plaza· το έμφυλο και lgbtqi ζήτημα στη θεωρία, την κοινωνία και την αριστερά· τη φυλετική βία, την κοινωνική κατάσταση και τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ· το Brexit, την πολιτική κατάσταση στη Βρετανία και τις συνέπειές του στο «Ευρωπαϊκό» οικοδόμημα· το φοιτητικό κίνημα και την ανασύνθεση της φοιτητικής αριστεράς· την αντίσταση της νεολαίας και τις πρωτότυπες μορφές οργάνωσής της στα Βαλκάνια και την Ευρώπη· την ανάγκη επανίδρυσης της Αριστεράς και το ερώτημα της αριστερής στρατηγικής σήμερα· την Πολιτιστική Επανάσταση, τη σημασία της για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα και την επαναστατική στρατηγική τότε και σήμερα.

Δείτε αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα των συζητήσεων του camping RadiKal.

 

 

Συναυλίες

Στο φετινό πρώτο camping RadiKal θα παρακολουθήσουμε τρεις πολύ δυνατές συναυλίακές ημέρες, με τη συμμετοχή σημαντικών νέων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων.

 

ROCK by the SEA! Camping RADIKAL2016 | 4/8 @Platanias Piliou

Το συναυλιακό τριήμερο του κάμπινγκ RadiKal ξεκινάει την Πέμπτη 4 Αυγούστου με σκληρό ηλεκτρικό ήχο από τρεις ξεχωριστές μπάντες

Nightstalker // Wish upon a star // Breath after coma

 

(facebook event)

 

Ένα Τραγούδι για τους Πρόσφυγες | Camping RADIKAL 2016 | 5/8 @Platanias Piliou

Tη δεύτερη μέρα του συναυλιακού μας προγράμματος ταξιδεύουμε με τους ήχους και τις μουσικές της Ματούλας Ζαμάνη, σε μια βραδιά αφιερωμένη στον ξεριζωμό των προσφύγων και στην δύναμη της αλληλεγγύης. Την συναυλία θα ανοίξουν οι Noi Him (πρώην ΜπουARt), μπάντα έντεχνου λαϊκού τραγουδιού από την Πάτρα.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί σε δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

 

 

Hip Hop Live! Camping RadiKal2016 | 6/8 @Platanias Piliou

Η hip-hop ημέρα του συναυλιακού μας προγράμματος!

Στη σκηνή θα ανέβουν Infinik // Άγνωστος Χειμώνας // ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ (Ταυτισμένος Λάθος) //  Βέβηλος

 

(facebook event)

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών του camping RadiKal, αλλά και παρουσιάσεις των καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που συμμετέχουν εδώ.

 

 

Πληροφορίες

To camping RADIKAL ξεκινά το Σάββατο 30 Ιουλίου και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 8 Αυγούστου. Φιλοξενείται στο camping Louisa, 500 μέτρα από την παραλία του Πλατανιά.

Αναζητείστε την γραμματεία του camping RadiKal, η οποία θα βρίσκεται σε εμφανές σημείο στην είσοδο του camping.

Τιμές διαμονής:

- για φοιτητές/μαθητές και ανέργους: 50 ευρώ το δεκαήμερο και 6 ευρώ την ημέρα.

- για εργαζόμενους: 70 ευρώ το δεκαήμερο και 7 ευρώ τη μέρα.

Για πληροφορίες σχετικά με τη μετακίνηση από και προς το κάμπινγκ δείτε εδώ.

 

Επικοινωνία

Για συμμετοχές και άλλες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

Αθήνα: 6983349336 | Θεσσαλονίκη: 6980717662 | Πάτρα: 6980523597 | Ιωάννινα: 6989649152 | Ξάνθη:  6986220328 | Κομοτηνή:  6942436404

 

Βρείτε μας στη σελίδα μας στο site του camping RadiKal, στη σελίδα μας στο facebook, στο tweeter, αλλά και μέσω e-mail:

f: @campradikal | t: @radiKal_camp | e: [email protected] | w: radikalcamp.wordpress.com

 

 

// Camping RADIKAL 2016 //

Δεν ψάχνουμε άλλα μέρη
απλά ψάχνουμε με άλλα μάτια

Ζούμε ενάντια, ζούμε ανατρεπτικά!

30/7 - 8/8 Πλατανιάς Πηλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
30/05/2023 - 12:10

Η Απάντηση στον Τζων Λιούις συνιστά πριν απ’ όλα μια εξαιρετική εισαγωγή στον μαρξισμό του Αλτουσέρ, ένα αλτουσεριανό μανιφέστο.

ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ|
17/01/2023 - 17:34

Ο Φεμινισμός για το 99%, από τα πιο σημαίνοντα κείμενα του ρεύματος της κοινωνικής αναπαραγωγής, είναι γέννημα-θρέμμα της Παγκόσμιας Φεμινιστικής Απεργίας.

ΘΕΩΡΙΑ|
16/12/2021 - 14:44

Τον Νοέμβριο του 1977, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε στη Βενετία η εφημερίδα Il Manifesto, ο Αλτουσέρ αναφωνεί «Επιτέλους, η κρίση του μαρξισμού!».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ|
09/02/2021 - 16:16

Ένα κίνημα για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, είναι πρώτα απ’ όλα ένα κίνημα για ανοιχτό πανεπιστήμιο.